Κόσμος

Βραζιλία: Ρούσεφ – Νέβες στο β’ γύρο των προεδρικών

βραζιλία πρόεδρος

Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή προέδρου στη Βραζιλία σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών που ανακοίνωσε η ανώτατη εκλογική επιτροπή της χώρας.

Με καταμετρημένο το 93,54% των έγκυρων ψηφοδελτίων στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ και ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες.

Η πρόεδρος Ρούσεφ δεν καταφέρνει τελικά να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο καθώς δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία λαμβάνοντας το 41%08% των ψήφων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ανώτατη εκλογική αρχή της χώρας.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB) Αέσιο Νέβες ο οποίος καταλαμβάνει το 34,20% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Στην τρίτη θέση είναι η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα με ποσοστό 21,14%.

Με βάση αυτά τα επίσημα σχεδόν τελικά αποτελέσματα η Ντίλμα Ρούσεφ και ο τεχνοκράτης γερουσιαστής Αέσιο Νέβες θα μονομαχήσουν σε δεύτερο εκλογικό γύρο στις 26 Οκτωβρίου.

Ρούσεφ: Ο αγώνας συνεχίζεται
Η Ντίλμα Ρούσεφ διαβεβαίωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται» και «θα είναι νικηφόρος» στο δεύτερο γύρο.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, σε μια μάχη που θα είναι νικηφόρα, γιατί είναι ο αγώνας του λαού της Βραζιλίας. Αυτός ο αγώνας είναι ο αγώνας των οικοδόμων του μέλλοντος που ποτέ δεν θα αφήσει τη Βραζιλία να γυρίσει προς τα πίσω» είπε μιλώντας στη Μπραζίλια.

«Νιώθω σαν να έλαβα ένα μήνυμα για να προχωρήσουμε σε αυτό τον αγώνα με όλους εσάς, για να αλλάξουμε τη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το