Τοπικά

Βράβευση 470 μαθητών στα Μαθηματικά

Από μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων που διακρίθηκαν στα Μαθηματικά, πλημμύρισε χθες ο αύλειος χώρος του 14ου Δημοτικού Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων, των αριστείων και των επαίνων από τη Μαθηματική Εταιρεία Μαγνησίας.
Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση γεμάτη συγκινήσεις και ενθουσιασμό. Περίπου 1.640 μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων από 71 Δημοτικά της Μαγνησίας συμμετείχαν στον 17ο διαγωνισμό με τίτλο «Μαθηματικά και Παιχνίδι» που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
«Τελικά οι μαθητές που διακρίθηκαν, ανέρχονται στους 470» τόνισε η πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου προσθέτοντας πως και φέτος οι μαθητές έδειξαν την αγάπη τους για τα Μαθηματικά.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος για τη συνέχιση των παιδιών και στους επόμενους διαγωνισμούς που σχετίζονται με το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς ακόμη και παππούδες των διακριθέντων μαθητών.

Θερινό σχολείο
Από τις 19 μέχρι τις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το θερινό μαθηματιικό σχολείο στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Πρόκειται για έναν θεσμό πλέον που η Μαθηματική Εταιρεία καλλιεργεί με στόχο την ενίσχυση των παιδιών που αγαπούν τα Μαθηματικά και έχουν έφεση σε αυτή την επιστήμη.
Από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι οι μαθητές θα κάνουν ασκήσεις και θα προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά. Συμμετέχουν 200 περίπου μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων Δημοτικών από τον Βόλο και την περιφέρεια.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Εκτός από τα μαθήματα οι μαθητές θα ενεργοποιηθούν σε άλλες επιστήμες, όπως στην αστρονομία, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και σε εργαστήρια τέχνης.
Επίσης στο θερινό σχολείο φέτος θα υπάρξει μέριμνα και για τους μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου που θέλουν να συμμετάσχουν σε μελλοντικούς διαγωνισμούς.
Σημειώνεται πως τα μαθήματα στο σχολείο γίνονται δωρεάν από 50 καθηγητές Μαθηματικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το