Τοπικά

Βραβείο του ιδρύματος Fulbright έλαβε καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Π.Θ.

Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέστωρ Ευμορφόπουλος έλαβε βραβείο του ιδρύματος Fulbright για να πραγματοποιήσει έρευνα στις ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
Ο κ. Ευμορφόπουλος θα επισκεφθεί το University of Minnesota όπου και θα συνεργαστεί με τον καθηγητή Sachin Sapatnekar πάνω σε καινοτόμες μεθόδους προσομοίωσης και μείωσης τάξης κυκλωματικών μοντέλων και δικτύων μεγάλης κλίμακας με τεχνικές θεωρίας γραφών.
Η τελετή της βράβευσης θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου 2019, στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ. Η διάκριση που πέτυχε ο κ. Ευμορφόπουλος αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό σταθμό στην προσωπική ακαδημαϊκή του πορεία, αλλά επίσης πρόκειται και για μία σημαντική ευκαιρία προβολής του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, στην διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το ίδρυμα Fulbright είναι το κορυφαίο ίδρυμα εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών μεταξύ των Η.Π.Α. και άνω των 160 χωρών και το βραβείο Fulbright θεωρείται από τα ανταγωνιστικότερα και υψηλότερου κύρους ακαδημαϊκά βραβεία παγκοσμίως.
Ενδεικτικό του γοήτρου και της επιρροής του είναι το γεγονός ότι έως σήμερα 53 αποδέκτες του από 13 χώρες έχουν λάβει βραβείο Νόμπελ, 84 έχουν λάβει βραβείο Πούλιτζερ, 16 έχουν τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας που απονέμει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ 37 αποδέκτες του έχουν υπηρετήσει ως επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το