Τοπικά

Βραβεύτηκε για την προσφορά της η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη (photos)

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας διοργάνωσε χθες με την παρουσία πλήθους κόσμου ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, στην οποία όσοι παρευρέθηκαν απόλαυσαν το μοναδικό, πολυβραβευμένο, με τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Elassona: Secret Path to Mt Olympus – Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι για τον Όλυμπο».
Στην εκδήλωση τιμήθηκε η διεθνούς φήμης δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια κ. Αθηνά Κρικέλη ως αναγνώριση της προσφοράς της στην ανάδειξη του Ολύμπου, της Θεσσαλίας και της Ελλάδας μέσα από τα ντοκιμαντέρ της.


Ο κ. Κων. Σκριάπας, πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, σημείωσε ότι «ο Σύλλογος φέτος κλείνει 24 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον Βόλο και εκπροσωπεί 350 οικογένειες από τη Μαγνησία. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησε και προσπαθεί να παρέμβει στα πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και επιστημονικά πράγματα της περιοχής. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις με σκοπό και στόχο τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Όλες οι δράσεις έχουν κοινωνικό σκοπό ώστε να βοηθήσουν τις ευπαθείς ομάδες. Διοργανώνουμε συναυλίες, σεμινάρια, συνέδρια, υλοποιούμε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για να δώσουμε δουλειά και ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι, δυστυχώς, στις μέρες μας αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό».
Η κ. Αθηνά Κρικέλη, συνεργάτης του National Geographic και ιδρύτρια-διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης, ανέφερε ότι «από το 2015 αρχίσαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα με 12 ντοκιμαντέρ, όσοι ήταν οι θεοί του Ολύμπου, για τον Όλυμπο. Είμαστε στην παραγωγή του πέμπτου ντοκιμαντέρ, ενώ τα τρία πρώτα έχουν ήδη αποσπάσει 13 αγαλματίδια από παγκόσμια Φεστιβάλ Κινηματογράφου».


«Κάθε φορά που μας καλούν σε διάφορα φεστιβάλ στην Αμερική να βραβεύσουν τα ντοκιμαντέρ είναι μοναδικό το συναίσθημα να ακούς λέξεις όπως Ελλάδα, Όλυμπος κ.ά. Όταν έρχομαι στον τόπο μου ακόμα και η συναναστροφή με άλλους είναι σαν να μου κάνουν ενέσεις ελληνικότητας» επισήμανε η ίδια.
«Τα ντοκιμαντέρ γίνονται με σκοπό να τα δουν οι ξένοι. Δυστυχώς η Ελλάδα των τελευταίων 100 χρόνων δεν έχει επενδύσει στο να βγάλει τη χώρα προς τα έξω. Ο Αμερικανός ξέρει για την αρχαία Ελλάδα και εκεί τέλος. Η χώρα δεν έχει σταματήσει να παράγει πολιτισμό και να δημιουργεί τέχνη και επιστήμες, υπενθυμίζοντας ότι μέσα από πολλές δυσκολίες συνεχίζει» κατέληξε.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στις τουαλέτες του ΚΥΤ

Τον τρόμο έζησε ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της…

17 Μαρτίου 2024

Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα. Την πληροφορία…

17 Μαρτίου 2024

Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο του Ηλία Παπαμόσχου «Ανάληψη»

  Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ν. Μαγνησίας, το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι Εκδ. Πατάκη προσκαλούν την…

17 Μαρτίου 2024

Ποιητικά βιβλία από τις νέες εκδόσεις – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21η Μαρτίου) 

  Της  Χαριτίνης Μαλισσόβα Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης καθιερώθηκε στις 21 Μαρτίου και ανακηρύχθηκε από την…

17 Μαρτίου 2024

Ο δρ. Γεώργιος Καπότσης στο ερωτηματολόγιο του Proust “Πάνω από 2 εκατ. Έλληνες πάσχουν από διαταραχές ύπνου” 

    Καλεσμένος μας σήμερα ο δρ. Γεώργιος Ε. Καπότσης, MD, PhD πνευμονολόγος - φυματιολόγος,…

17 Μαρτίου 2024

Κώστας Γιαννουσάς στη “Θ”:«Κολλημένοι» στο διαδίκτυο από 10 ετών 

  Τα υψηλότερα ποσοστά προβληματικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο εμφανίζονται μεταξύ 10 και 26 ετών,…

17 Μαρτίου 2024