Τοπικά

Βραδιά αποτίμησης ενός πολιτικού χρόνου για τον βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνο Μαραβέγια (photos)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων Ergon Showground, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μίλησε σήμερα το βράδυ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους συμμετοχής στα κοινά, για τη Μαγνησία, το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον δρόμο που ανοίγεται για την Ελλάδα.

Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη στήριξή τους και δήλωσε ότι είναι τιμή για αυτόν οι εμπιστοσύνη τους. «Να ξέρετε ότι προσπαθώ καθημερινά, με όλες μου τις δυνάμεις, να την δικαιώσω», δήλωσε.
Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι είναι ένας πρωθυπουργός που υποσχέθηκε προεκλογικά λιγότερα και μετεκλογικά έκανε πολλά περισσότερα. Τόνισε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είπε αλήθειες και κάνει όσα λέει.

«Έναν χρόνο μετά την πρώτη συγκέντρωσή μας, αισθάνομαι ότι μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια με εντιμότητα κι ειλικρίνεια, όπως και προεκλογικά. Νιώθω πως έκανα το καθήκον μου απέναντι στους συμπολίτες μας και είμαι στην ευχάριστη θέση να λογοδοτώ για ένα πλούσιο έργο στη Βουλή, στο οποίο συμβάλλαμε από κοινού όλοι οι βουλευτές της ΝΔ», δήλωσε και χαρακτήρισε τη συνάντηση ως μια ευκαιρία λογοδοσίας.

Ακόμη αναφέρθηκε στο νέο Ασφαλιστικό τονίζοντας ότι είναι το επόμενο βήμα για να διορθωθούν αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. «Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με το νέο Ασφαλιστικό να αναπληρώσει, μεταξύ άλλων, και τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων, με μέτρα όπως ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης. Είναι οι ίδιοι που ο φιλάνθρωπος ΣΥΡΙΖΑ τους έκοψε το ΕΚΑΣ”.

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε και στη συμβολή του για την επίλυση και προώθηση θεμάτων της Μαγνησίας, όπως την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στη Σκόπελο, τη δέσμευση του υπουργού Μ.Βορίδη για χρηματοδότηση δύο πρόσθετων έργων αλιευτικών καταφυγίων σε Πλατανιά και Τρίκερι, την επιτάχυνση της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, την κάλυψη των κενών που εμφανίστηκαν μετά τις πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το «ζωντάνεμα» της βιβλιοθήκης του Βόλου καθώς και τη θεραπεία της κατά λάθος χρέωσης των τελών ταξινόμησης σε χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ.


Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε πως η Μαγνησία έχει ανάγκη να αναδειχθεί και αυτό θα γίνει μέσα από έργα πνοής όπως η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου και η αναβάθμιση των υποδομών του, οι συνδυασμένες διεθνείς μεταφορές, οι συχνότερες αεροπορικές συνδέσεις, η δημιουργία δύο τουλάχιστον υδατοδρομίων, η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου και του Αλμυρού και η αξιοποίηση του Αχελώου για ηλεκτροπαραγωγή και άρδευση του κάμπου.
«Έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον της Μαγνησίας» τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το