Τοπικά

Βόλος: Στο τραπέζι του πλαστικού χειρουργού όλο και περισσότεροι άνδρες – Αύξηση 300% σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία

Κοντά στο 300% ανέρχεται η αύξηση στον αριθμό των ανδρών σε τοπικό επίπεδο, που επισκέφθηκαν την τελευταία δεκαετία πλαστικό χειρουργό, για να διορθώσουν ατέλειες στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Πλέον το να ξαπλώσουν στη χειρουργική κλίνη δεν αποτελεί ταμπού και όλο και περισσότεροι είναι οι Βολιώτες, που βγάζουν από την τσέπη το ποσό που απαιτείται, για να βελτιωθούν αισθητικά.

Κάθε χρόνο η ανδρική πελατεία αυξάνεται σταθερά, γύρω στο 15%, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Κωνσταντίνο Πάτση, ενώ το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε μετά τη λήξη της καραντίνας. Αιτία το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιώντας για τις επαφές τους κατά τη διάρκεια του lockdown το διαδίκτυο, βλέποντας το πρόσωπό τους, διαπίστωσαν ατέλειες και θέλησαν να τις διορθώσουν. Οι ηλικίες που σπεύδουν στο ιατρείο, κυμαίνονται από 30 έως και 60, με τους μεσήλικες να προτιμούν τη βλεφαροπλαστική και τη λιποαναρρόφηση. Επίσης άλλοι επιθυμούν να απαλλαγούν από το πρόβλημα της υπερβολικής συσσώρευσης λίπους στην περιοχή του στήθους τους (γυναικομαστία), ενώ εμφανίζονται και κάποιοι, που θέλουν να προβούν στην αφαίρεση τατουάζ. «Το κόστος πλέον έχει μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια για μια τέτοια επέμβαση, με τα αποτελέσματά της να διαρκούν από 2 έως και 20 χρόνια, ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα, κάνοντας κάποιος στα 50 βλεφαροπλαστική, όταν φτάσει τα 70, η κατάστασή του θα είναι καλύτερη, άμα δεν είχε γίνει ιατρική παρέμβαση», τονίζει ο κ. Πάτσης, που καταλήγει λέγοντας, πως το ποσοστό των ανδρών πελατών φτάνει στο 15%, με τις γυναίκες να έχουν την απόλυτη υπεροχή.

Ξεπερνά το 50%
Σωρηδόν καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό Βολιώτες από 18 έως και 40 ετών, θέλοντας να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα, με την αύξηση να ξεπερνά χρόνο με τον χρόνο το 50%. Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Ευάγγελος Λάμπρος, όλο και περισσότεροι υποβάλλονται σε λέιζερ αποτρίχωσης, με τους μικρότερους να είναι 18 και τους μεγαλύτερους 40. Παράλληλα γύρω στο 15% ανέρχεται κάθε χρόνο η άνοδος του αριθμού των αντρών, που ζητούν κάποια αισθητική επέμβαση. Υπάρχουν ηλικίες από 30 έως και 60, που υποβάλλονται σε ενέσιμες θεραπείες, μπότοξ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τον κ. Λάμπρο, των ανδρών που επιλέγουν το νυστέρι, το κάνουν για να διορθώσουν προβλήματα λίπους στη μέση και στο στήθος, ατέλειες της μύτης, όπως και στα αυτιά. «Οι τιμές έχουν μειωθεί, σε σχέση με αυτές που ίσχυαν πριν από 10 χρόνια, ενώ επίσης πλέον δεν αποτελεί ταμπού για τους άντρες η επίσκεψη σε πλαστικό χειρουργό».

Αυξημένες οι επεμβάσεις για στήθος
Να λύσουν το πρόβλημα της γυναικομαστίας επιθυμούν όλο και περισσότεροι άνδρες στον Βόλο, επισημαίνει από την πλευρά του ο πλαστικός χειρουργός Φίλιππος Τζίμας. Όπως αναφέρει, παρατηρείται άνοδος στον αριθμό αυτών, που επιλέγουν τη συγκεκριμένη επέμβαση, κάτι που δεν ισχύει στις ρινοπλαστικές, οι οποίες παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις. Σταθεροποίηση εμφανίζεται στις επεμβάσεις στα αυτιά, ενώ ανάλογη με τις ρινοπλαστικές είναι και η εικόνα στις λιποαναρροφήσεις, εξαιρούμενης της γυναικομαστίας. «Οι άνδρες πελάτες είναι λίγοι, καθώς δεν ξεπερνούν το 5%, ενώ θεωρώ πως έχουν μειωθεί γενικά οι αισθητικές επεμβάσεις, σε σχέση με πριν την καραντίνα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το