Τοπικά

Βόλος:«Στα πράσα» την ώρα που έκοβε καλώδια

Στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά απέδωσε το γεγονός ότι επιχείρησε να κόψει καλώδια σε σφαγείο στον Βόλο, προκειμένου να κερδίσει κάποια χρήματα, 40χρονος, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.

Ο άνδρας πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον πατέρα του και έναν υπάλληλο να βρίσκεται στην οροφή του κτηρίου κρατώντας στα χέρια του ένα τσεκούρι. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, που ο επιχειρηματίας έπεφτε θύμα κλοπής, έχοντας πλέον τον νου του, αφού σύμφωνα με τον ίδιο στην πρώτη περίπτωση υπέστη ζημιά σε εξοπλισμό ψύξης από 7.000 έως και 10.000 ευρώ…
Ο κατηγορούμενος τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή, αν και ο εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί και χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ η μονάδα, αλλά και να εκτίσει ένα μέρος του 7μήνου, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σφαγείου περιγράφοντας πώς έπεσε πριν λίγες ημέρες εκ νέου θύμα κλοπής, όταν άγνωστα άτομα χτύπησαν τον εξοπλισμό ψύξης, προκειμένου να αρπάξουν τον χαλκό, προκαλώντας ζημιά από 7.000 έως και 10.000 ευρώ. Έτσι προχθές τα ξημερώματα από τις κάμερες που έχει εγκαταστήσει είδε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει την επιχείρησή του. Ειδοποίησε έναν υπάλληλό του να σπεύσει και ετοιμάστηκε και εκείνος να μεταβεί εκεί. Στο μεταξύ ενημερώθηκε και ο πατέρας του ιδιοκτήτη και οι τρεις βρέθηκαν στο σημείο, είδαν τους τέσσερις δράστες, τους οποίους και γνώριζαν φυσιογνωμικά. Οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν, όμως, ο 40χρονος άνδρας βρισκόταν στην ταράτσα του σφαγείου και με ένα τσεκούρι προσπαθούσε να κόψει καλώδια, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς αντιλήφθηκε πως είχε πιαστεί στα πράσα. Ο μάρτυρας ανέφερε πως συνέλαβαν τον 40χρονο ο οποίος θα προκαλούσε ζημιά τουλάχιστον 50.000 ευρώ, γιατί τα συγκεκριμένα καλώδια είναι μεγάλης αξίας.

Απολογούμενος ο 40χρονος δήλωσε τοξικομανής, προσθέτοντας πως για δέκα χρόνια ήταν καθαρός, ωστόσο, τελευταία έπεσε και πάλι στα ναρκωτικά. Υποστήριξε ότι ένας γνωστός του αλβανικής καταγωγής τον κάλεσε να πάνε να πάρουν κάτι καλώδια, δίνοντάς του τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι κάτι παράνομο. Ισχυρίστηκε πως επειδή είναι ελαφρύς τον ανέβασαν οι άλλοι τρεις στην ταράτσα της επιχείρησης και του έδωσαν ένα τσεκούρι. Αρχίζοντας να κόβει άκουσε φωνές από κάτω και είδε έναν ηλικιωμένο, με τους υπόλοιπους να φεύγουν και να τον εγκαταλείπουν εκεί. Συμπλήρωσε πως κατέβηκε κάτω και ο ηλικιωμένος με τον γιο του και έναν ακόμη άνδρα, που είναι υπάλληλος τους, τον έπιασαν ρίχνοντάς του «κανά δύο σφαλιάρες δικαιολογημένα». Αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Τελικά κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή, με την πρόεδρο του Μονομελούς να του συνιστά να μην επιδείξει ξανά παραβατική δράση.

Share
Ετικέτες: καλώδια

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023