Τοπικά

Βόλος: Μείωση του τζίρου έως 30% στις χειμερινές εκπτώσεις 

Η χειρότερη περίοδος χειμερινών εκπτώσεων ήταν η φετινή για την εμπορική αγορά του Βόλου, όπου η μείωση του τζίρου για τα εμπορικά καταστήματα άγγιξε το 30% σε σχέση με πέρσι, όταν μάλιστα τα ποσοστά εκπτώσεων που έκαναν τα εμπορικά, κινούνταν σε πολύ καλά επίπεδα.
Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά οι έμποροι μάλλον θα ήθελαν την ξεχάσουν πολύ γρήγορα, καθώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Έτσι για την εμπορική αγορά συνεχίζεται η πτώση στην κατανάλωση που σημειώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Όπως αναφέρουν οι έμποροι της Μαγνησίας, το ποσοστό αυτό με την πτώση του τζίρου αφορά και πολλούς άλλους νομούς της χώρας σύμφωνα με την ευρύτερη ενημέρωση που υπάρχει μεταξύ των προέδρων της συνομοσπονδίας εμπόρων.

«Η πτώση του τζίρου και της κατανάλωσης αγγίζει το 30% για τη φετινή περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων σε σχέση με πέρσι και το 40% σε σχέση με το 2017» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 και συμπλήρωσε πως «τα εμπορικά καταστήματα προχώρησαν σε πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων από την πρώτη κιόλας μέρα των εκπτώσεων, αλλά δυστυχώς το καταναλωτικό κοινό δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να διαθέσει χρήματα για αγορές».
Σημειώνεται πως και το 2018 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. «Από τις αρχές του 2018 είχαν φανεί τα σημάδια για μείωση της κατανάλωσης, εξέλιξη που εντάθηκε από το Πάσχα και μετά. Μάλιστα φτάσαμε στο Φθινόπωρο για να πούμε ότι ήταν το χειρότερο μέσα στην κρίση. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται και επηρέασε την αγοραστική κίνηση και στην εμπορική αγορά. Γι’ αυτό και πλέον μπορούμε να πούμε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου με τις χειμερινές εκπτώσεις ήταν το χειρότερο στην ιστορία της εμπορικής αγοράς» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα επιβιώσουν από δω και πέρα τα εμπορικά καταστήματα, όπου κάποια βρίσκονται με τον κίνδυνο λουκέτου».

Αναφορικά στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού ο κ. Οντόπουλος επισήμανε πως «για εμάς ήταν κάτι που ζητούσαμε. Έπρεπε οι υπάλληλοι να λαμβάνουν μισθό μεγαλύτερο από αυτό που αμείβονταν και μάλιστα να φτάσει ακόμη και στα 750 ευρώ. Όμως το ζήτημα είναι να υπάρξει και ελάφρυνση των επαγγελματιών με μικρότερη φορολογία και λιγότερες εισφορές. Και εδώ είναι το πρόβλημα, καθώς οι έμποροι και οι επαγγελματίες αβοήθητοι, καθώς παραμένουν από την κυβέρνηση, μπορεί να προχωρήσουν σε μειώσεις των ωρών εργασίας των υπαλλήλων τους ή και να κάνουν απολύσεις».
Ο ίδιος επισήμανε πως ένα μεγάλο ποσοστό των εμποροϋπαλλήλων λάμβανε λιγότερα από τον νυν κατώτατο μισθό και οι εργοδότες θα έπρεπε στο τέλος του Φεβρουαρίου να κάνουν τις αναπροσαρμογές, εκτός και αν προχωρήσουν σε άλλες μισθολογικές αναδιαρθρώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το