Αθλητισμός

Βόλος: Κριτήριο τα πλέι άουτ για Μπουένο και Σάντος

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ και να πέσει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ. Ο Βόλος θα δώσει δύο ματς στο Πανθεσσαλικό, με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ, ενώ θα αγωνιστεί και δύο φορές εκτός έδρας, με Απόλλωνα στη Ριζούπολη και Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στην κανονική περίοδο δεν έχασε από καμία από τις τέσσερις παραπάνω ομάδες, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Νίκησε δύο φορές ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο, σημείωσε μία νίκη και μία ισοπαλία στις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ισόπαλα έληξαν και τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΛ.

Στόχος της ομάδας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να τερματίσει στην 7η θέση (πρώτη των πλέι άουτ), κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ καλή χρονιά, τη δεύτερη στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Στον Βόλο βλέπουν ένα-ένα τα παιχνίδια και μπροστά τους έχουν την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό, η οποία θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο στις 19.30. Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν επιθετική φιλοσοφία και παίζουν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει αποδείξει φέτος πως είναι ιδιαίτερα ικανή στα εκτός έδρας ματς, αποσπώντας 18 βαθμούς στην κανονική περίοδο (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες). Όσον αφορά τα πλέι άουτ, ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με νίκη επί του Ατρομήτου με 1-0 εντός έδρας, για να ακολουθήσουν δύο ήττες, από ΟΦΗ στο Ηράκλειο (2-1) και από Λαμία στους «Ζωσιμάδες» (1-2).

Το γεγονός, πάντως, πως δεν υπάρχει άγχος και στις δύο ομάδες, δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες που θα αγωνιστούν, να παίξουν ελεύθερα και να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Τόσο ο Άνχελ Λόπεθ, όσο και ο Αργύρης Γιαννίκης, αναμένεται να κάνουν ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς θα δώσουν χρόνο σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό να μην αγωνίζονται με τον Βόλο ο Τάσος Δουβίκας (πρώτη φορά δεν έπαιξε σε αγώνα πρωταθλήματος και Κυπέλλου), αλλά και ο Τάσος Τσοκάνης, με τον Ισπανό τεχνικό να χρησιμοποιεί στο βασικό σχήμα τον τρίτο Τάσο της ομάδας, τον Κρητικό. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε για 84 λεπτά (παραχώρησε τη θέση του στον Σάντσες).

Επίσης, ως βασικός αγωνίστηκε ο Αλμπέρτο Μπουένο, για τον οποίο τα πλέι άουτ αποτελούν κριτήριο για την παραμονή του ή όχι στην ομάδα. Είναι γεγονός, πάντως, πως δεν έχει δείξει πως είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα, ενώ και ο Ρενάτο Σάντος (πέρασε ως αλλαγή στο ματς με τον Παναιτωλικό στη θέση του Μπουένο στο 57’) μπορεί να είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, όμως όχι αυτός που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Βόλο. Υπάρχουν, ωστόσο, αλλά τέσσερα παιχνίδια στα οποία θα αγωνιστούν και ανάλογα η διοίκηση, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, θα αποφασίσουν για το μέλλον τους στην ομάδα.

 

 

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Θεοφάνεια στον Βόλο: Απαγορεύεται η χρήση σημάτων κινδύνου στο λιμάνι

Ενόψει του εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων την Παρασκευή 06-01-2024 στο λιμένα του Βόλου και δεδομένης…

5 Ιανουαρίου 2024

Eπιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη…

5 Ιανουαρίου 2024

Όσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίστηκε ο πρώην παραολυμπιονίκης 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος αποφυλακίστηκε υπό όρους σχεδόν 11…

5 Ιανουαρίου 2024

Στη Βαλένθια αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός για την Ευρωλίγκα

Δικό του παιχνίδι έχασε από την Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός (75-73), αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει…

5 Ιανουαρίου 2024

Kαταγγελίες από αστυνομικούς για απίστευτες διαταγές: Μεταγωγές κρατουμένων με κουστούμια και περιπολίες… με γόβες

Οργισμένοι είναι οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως καταγγέλλουν, τους δόθηκε εντολή από τον επιθεωρητή…

5 Ιανουαρίου 2024

Δυνατούς αγώνες έδωσαν στη Ρουμανία οι νεάνιδες της Αργούς

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το διεθνές τουρνουά βόλεϊ νεανίδων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας που…

5 Ιανουαρίου 2024