Τοπικά

Βόλος : Εκβίαζαν τον φίλο τους με “δόλωμα” την αγαπημένη του και του απέσπασαν 65.000 ευρώ

Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς. Δύο «φίλοι» ενός 45χρονου σήμερα Βολιώτη κρίθηκαν ένοχοι χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για απάτη από κοινού σε βάρος του και ο ένας εκ των δύο και για εκβίαση… Οι δύο «φίλοι», ένας 33χρονος και ένας 35χρονος σήμερα, κατηγορούνταν ότι  εκβίαζαν επί αρκετούς μήνες τον 45χρονο, με «δόλωμα» την γυναίκα, που ο τελευταίος ερωτεύτηκε… Από την εκβίαση οι δύο δράστες, που είχαν συλληφθεί από την Ασφάλεια Βόλου, είχαν αποσπάσει 66.500 ευρώ! Το θύμα ήταν ένας απλός άνθρωπος. Χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου συζητήθηκε η υπόθεση, έκρινε ένοχους τους δύο δράστες για απάτη από κοινού και τον έναν εκ των δύο για εκβίαση. Στον καταδικασθέντα για απάτη και εκβίαση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και οδηγήθηκε στην φυλακή. Η κατηγορία της απάτης συζητήθηκε σε βαθμό πλημμελήματος βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα και λόγω του ύψους του ποσού των χρημάτων, που κατηγορούνταν ότι είχαν λάβει οι δύο δράστες από τον φίλο τους.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών μόνον για το αδίκημα της απάτης, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως , με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Υπέρ της ενοχής των κατηγορούμενων τάχθηκε ο εισαγγελέας, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών που ζήτησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των κατηγορούμενων, του σύννομου βίου  και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Επίσης το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της δοσοποίησης της ποινής από τον πρώτο καταδικασθέντα.

Ο 45χρονος Βολιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, είχε πέσει θύμα εκβίασης και απάτης από τους δύο «φίλους» του, έναν μεταφορέας και διαμένει στο Βόλο και έναν ιδιωτικό υπάλληλο από τη Ν. Ιωνία. Όταν ο 45χρονος είχε αντιληφθεί την πλεκτάνη και σε συνεργασία με αστυνομικούς, είχε  προσημειωμένα χαρτονομίσματα 1.050 ευρώ στη διάθεσή του, τα οποία και τους έδωσε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τρεις τους είχαν γνωριστεί τον Δεκέμβριο του 2014. Μάλιστα στην παρέα τους ήταν και μία Ρουμάνα, την οποία το θύμα της απάτης, είχε ερωτευθεί σε ένα μπαρ, όπου την γνώρισε.  Από τότε αρχίζει και η υπόθεση της εκβίασης, που έγινε «δηλητήριο» στη ζωή του. Οι δύο δράστες υποσχέθηκαν αρχικά ότι μπορούσαν να νομιμοποιήσουν την Ρουμάνα, έτσι ώστε να παραμείνει νόμιμα στην Ελλάδα. Αφού έλαβαν χρήματα απ’ αυτόν, άρχισαν να του λένε ότι η Αστυνομία τον αναζητεί ως μαστροπό, ύστερα από καταγγελία της Ρουμάνας, η οποία στο μεταξύ είχε αναχωρήσει για το εξωτερικό, χωρίς να γνωρίζει ή να έχει κάποια εμπλοκή στην απάτη και την εκβίαση. Μάλιστα οι δύο δράστες προχώρησαν παραπέρα, λέγοντας στον 45χρονο και αποσπώντας του συνεχώς χρήματα, ότι ο πραγματικός μαστροπός της Ρουμάνας, απειλούσε να τον σκοτώσει με συμβόλαιο θανάτου και ότι αυτοί θα τον απέτρεπαν…

Συνολικά του απέσπασαν από τον Φεβρουάριο  του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του ιδίου έτους, που αποκαλύφθηκε η απάτη, 66.500 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις του 45χρονου.

Τελικά το θύμα δεν άντεξε άλλο το πήγαινε-έλα των δραστών και φαίνεται πως υποψιάστηκε τι συνέβαινε. Κατήγγειλε την εκβίαση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και  στήθηκε επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.050 ευρώ στην περιοχή της Νεάπολης, όπου και συναντιόνταν θύμα και θύτες. Με την επέμβαση των αστυνομικών που παρακολουθούσαν τον 45χρονο, συνελήφθησαν οι δύο δράστες με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια. Μάλιστα ο ένας είχε αγοράσει αυτοκίνητο, με τα χρήματα που έβγαζε…

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, δικηγόρος Βόλου Ι. Βογιατζάκης επισήμανε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του χθες, ότι αποδείχθηκε περίτρανα στην ακροαματική διαδικασία η ενοχή των κατηγορούμενων, ενώ ο παθών φέρεται να κατέθεσε πως ήταν πεπεισμένος πως θα λάμψει η αλήθεια ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο κ. Βογιατζάκης πρόσθεσε επίσης ότι οι δυο δράστες δεν έχουν επιστρέψει κανένα ποσό στον 45χρονος φίλο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το