Τοπικά

Βόλος: Δύο Γεωργιανοί έκλεψαν προϊόντα 1.940 € από μάρκετ

Εγκληματική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως έκαναν δύο Γεωργιανοί, οι οποίοι έκλεβαν διάφορα προϊόντα από σούπερ μάρκετ, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκε και η Μαγνησία…
Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας της Έδεσσας, όπου διαπιστώθηκε πως διέπραξαν 29 συνολικά κλοπές σε 13 Νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Μαγνησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», πρόκειται για δύο υπηκόους Γεωργίας 48 και 49 ετών, με την Αστυνομία να καταλήγει στα ίχνη τους μετά από καταγγελία υπεύθυνου μάρκετ στην Πέλλα.
Οι δύο δράστες, με τη σύλληψή τους να είναι θέμα χρόνου, φέρονται στις 17 Φεβρουαρίου να βρέθηκαν και στον Βόλο, όπου μέσα σε δύο ώρες και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και έως λίγο πριν τις 9 το βράδυ, επισκέφθηκαν τρία σούπερ μάρκετ της πόλης. Έτσι παριστάνοντας τους πελάτες κράτησαν απασχολημένους τους υπαλλήλους, κλέβοντας από ακριβά οινοπνευματώδη ποτά, καλλυντικά, μέχρι τρόφιμα και άλλα προϊόντα. Στην πρώτη περίπτωση έφυγαν από το κατάστημα έχοντας μαζί τους προϊόντα συνολικής αξίας 940 ευρώ, στη δεύτερη 700 ευρώ, ωστόσο, στο τελευταίο μάρκετ του Βόλου, δεν στάθηκαν και τόσο «τυχεροί» με την αξία των κλοπιμαίων τους να είναι μικρότερη, της τάξης των 300 ευρώ. Σημειώνεται πως τα παραπάνω ποσά δεν είναι αμελητέα, από τη στιγμή που σε 26 άλλες περιπτώσεις, έφυγαν με προϊόντα συνολικής αξίας 6.890 ευρώ, συνεχίζοντας σε άλλες περιοχές τη δραστηριότητά τους.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών στις 5 Οκτωβρίου του 2022 έκαναν «ντεμπούτο» στις κλοπές και η «αυλαία» έπεσε στις 4 Μαρτίου φέτος. Στο διάστημα αυτό διέπραξαν έξι κλοπές στην Αττική, τέσσερις στα Τρίκαλα, τρεις σε Αχαΐα, από δυο σε Αργολίδα, Αρκαδία, Πέλλα και Σέρρες και από μια σε Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Λάρισα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από κοινού σε βαθμό κακουργήματος. Αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα της Έδεσσας ή να υπάρξει ενοποίησή της και να αναλάβει εισαγγελικός λειτουργός σε κεντρικό επίπεδο και ειδικότερα στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το