Τοπικά

Βόλος: Αγωνία για τα ενοίκια στην εστίαση- Θολό τοπίο για τις προθέσεις ιδιοκτητών

Η αγωνία για τον τρόπο που θα εξελιχθεί το ζήτημα των ενοικίων είναι έντονη στην αγορά, η οποία περιμένει νέες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς σήμερα λήγει για αρκετές επιχειρήσεις η ρύθμιση για τα ενοίκια. Μέχρι στιγμής, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς δεν έχει αποφέρει καρπούς η «καλώς νοούμενη πίεση» στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εμφανίζονται απρόθυμοι να συμβιβαστούν εάν δεν υπάρξουν γενναία κίνητρα από την κυβέρνηση για τους ίδιους.
«Δεν υπάρχει ενόχληση στον Σύλλογο για μαζικές εξώσεις στην περίπτωση που δεν βρίσκεται χρυσή τομή μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί άμεσα» αναφέρει ο πρόεδρος της εστίασης κ. Στεφάνου. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως εδώ και μερικές εβδομάδες άρχισαν να παρατηρούνται και τα πρώτα φαινόμενα ενοχλήσεων σε καταστηματάρχες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και τονίζουν πως εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση η κατάσταση θα πάρει άσχημες διαστάσεις.
«Οι μισθωτικές συμβάσεις θα κινδυνεύσουν εάν άμεσα δεν ανακοινωθούν μέτρα. Οι βασικοί «πυλώνες», δηλαδή το κέντρο πέριξ του Αγίου Νικολάου, η παραλία και τα Παλιά δουλεύουν αν και τα ενοίκια κυμαίνονται μεταξύ 2.000 – 3.000 ευρώ στην πρώτη περίπτωση, μεταξύ 4.000 – 7.000 ευρώ στη δεύτερη και μεταξύ 1.000 – 2.000 ευρώ στην τρίτη περίπτωση. Το ζήτημα είναι τι γίνεται για τις υπόλοιπες περιοχές όπου όλοι έχουν υποστεί στην κυριολεξία καταστροφή από τα μέτρα. Σήμερα τα ενοίκια είναι στο μείον 40%, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο και αυτό το αύριο δεν είναι μακρινό, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις προθέσεις των ιδιοκτητών.
Δεν γίνεται να τιμωρείται έτσι η αγορά, σε μια περίοδο που υπάρχει πραγματική αδυναμία… ο τζίρος έχει καταρρεύσει εξαιτίας της πανδημίας», σημειώνει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της εστίασης κ. Στεφάνου. Όπως λέει, τα έσοδα των επιχειρήσεων της εστίασης έχουν καταρρεύσει ενώ μετά την επιβολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο. Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή πως μεσοσταθμικά στην εστίαση η κίνηση έχει υποχωρήσει 50% -60% εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει, αλλά και της πίεσης που υφίστανται τα εισοδήματα των καταναλωτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το