Τοπικά

Βόλος: 35 λιμενικοί ανεμβολίαστοι – Παρέμβαση της Ένωσης Προσωπικού για να μην πάρουν τον δρόμο της εξόδου

Ύστερα από τις εξελίξεις που αφορά στην αναστολή εργασίας 4 λιμενικών που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο και δεν είναι υγειονομικό προσωπικό δυναμική ήταν η παρέμβαση της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Λιμενικών αναφορικά με το ζήτημα καθώς εικάζεται πώς θα αποτελέσει προπομπό εξελίξεων σε όλες τις υπηρεσίες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τα 2.500 περίπου στελέχη που δεν έχουν εμβολιαστεί . Στις υπηρεσίες της Μαγνησίας που αριθμούν 100 άτομα ανεμβολίαστα είναι τα 35.  “Ο ένας στους τρεις είναι ανεμβολίαστος στη Μαγνησία . Είναι αδιανόητο να τεθούν σε αναστολή” τόνισε ο πρόεδρος.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρός της Κυράνης Κώστας μεταξύ άλλων αναφέρονται.

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε ποινή αναστολής εργασίας και αντιτιθέμεθα σε παραδειγματικές τιμωρίες με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των συνάδελφων και την οικονομική εξόντωσή τους, προκειμένου να εξαναγκαστούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Θεωρούμε δε αδιανόητο σε ένα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που τα τελευταία χρόνια κάθε υπηρεσιακή ανάγκη καλύπτεται με αποσπάσεις και διαθέσεις, να μην προκρίνεται ως λύση η αντικατάστασή τους και η μετακίνησή τους σε Υπηρεσία που δεν απαιτείται εμβολιασμός .

Ως Π.Ο.Λ στεκόμαστε δίπλα σε κάθε Συνάδελφο που απειλείται με απώλεια μισθού και κάθε υπηρεσιακής κάλυψης και προστασίας και θα ενισχύσουμε με κάθε μέσο όσα στελέχη τεθούν σε αυτό το καθεστώς .

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κώστας θα πρέπει να αξιολογηθεί στην πραγματική του διάσταση το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της αναστολής εργασίας σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς στην περίπτωση που ο ένας στους τρεις συναδέλφους τεθεί σε καθεστώς αργίας θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το