Τοπικά

Βόλος: 31χρονος έφτιαξε υδροπονική εγκατάσταση για να μην αγοράζει κάνναβη

 

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και πήρε ο 31χρονος που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς είχε δημιουργήσει υδροπονική εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών και του ανακριτή, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας.
Ο νεαρός, που σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει επιχειρηματίας, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του στον Βόλο, ψάχνοντας τον 56χρονο πατέρα του, ο οποίος κάποιες φορές διέμενε εκεί. Ο μεσήλικας αναζητούνταν στο πλαίσιο έρευνας για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Τρικάλων όπου φέρεται ως εμπλεκόμενος.
Έτσι στην κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στην υδροπονική καλλιέργεια προχωρώντας στη σύλληψη του 31χρονου. Ο νεαρός, μαθαίνοντας πως οι αρχές ερεύνησαν το πατρικό του σπίτι, φοβήθηκε και προχώρησε στην απεγκατάσταση των εξαρτημάτων της υδροπονικής, χωρίς, όμως, να προλάβει να τα ξεφορτωθεί.
Πηγές αναφέρουν πως ο 31χρονος δήλωσε χρήστης κάνναβης εδώ και 12 περίπου χρόνια σε καθημερινή βάση. Προκειμένου να μην αγοράζει και δαπανά σημαντικά ποσά για την προμήθειά της, θέλησε να καλλιεργήσει ορισμένα δενδρύλλια για προσωπική του κατανάλωση. Γι’ αυτόν τον λόγο πριν από έναν περίπου χρόνο αποφάσισε να παραγγείλει τον απαιτούμενο εξοπλισμό μέσω του διαδικτύου και κατόπιν μέσω οδηγιών που βρήκε και πάλι στο ίντερνετ έφτιαξε την υδροπονική και χρησιμοποιούσε την κάνναβη για τις ανάγκες του.
Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του απεγκαταστημένους δύο μεγάλους λαμπτήρες τύπου LED, δύο φίλτρα αέρος, δύο ηλεκτρονικές συσκευές, μια τύπου ανεμιστήρα ροής αέρα, μία συσκευή τύπου χρονοδιακόπτη ρεύματος. Επίσης μια ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, έξι ανεπτυγμένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους, μεταξύ 39 και 58 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν επιτόπου από τις ισάριθμες γλάστρες που ήταν φυτεμένα και συνολικά 73 γραμμάρια, ακατέργαστης κάνναβης, που ήταν επιμερισμένη μέσα σε έξι γυάλινα βαζάκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το