Τοπικά

Βόλος: 20 φιάλες αίμα για την “Αλληλεγγύη” από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Είκοσι φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν σήμερα στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» με την συνεργασία του συλλόγου εργαζομένων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρέθηκε σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και η ανταπόκριση του κόσμου, για ακόμη μία φορά, ήταν ικανοποιητική, ωστόσο οι ανάγκες για αίμα παραμένουν διαρκείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι απαιτούνται 200 φιάλες αίματος τον μήνα για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στον νομό.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε ότι η ζήτηση για αίμα υπάρχει πάντα. «Προσπαθούμε τώρα, που άλλαξε η κατάσταση και ο κόσμος κυκλοφορεί πιο ελεύθερα να οργανώνουμε αιμοδοσίες». Όπως ανέφερε, από την αρχή του χρόνου η μείωση στην προσφορά αίματος φτάνει στο 30-40%. Το καλοκαίρι όμως διαχρονικά οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται και «Η Αλληλεγγύη» προετοιμάζεται ήδη για τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Σύμφωνα με τη γραμματέα της «Αλληλεγγύης» Ζωή Γιαρέντη η αιμοδοσία τη φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να συγκεντρώσουμε αίμα. Η κινητή μονάδα βρισκόταν στο Άσυλο για να μπορούσαν να πηγαίνουν οι αιμοδότες».
Το πρόγραμμα της «Αλληλεγγύης» εντατικοποιήθηκε και η κινητή μονάδα βρέθηκε στις 10 και 11 Μαΐου στην Αλόννησο, όπου συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος.
Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Ιουνίου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα βρεθεί στο λιμάνι της Σκοπέλου. Στις 11 του μήνα θα βρεθεί στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και ακολουθεί τον Ιουλίου, εθελοντική αιμοδοσία στις 7/7 μπροστά από τη μονάδα Αλτσχάιμερ στην οδό Τοπάλη, στις 12/7 στο εργοστάσιο «Σύρμα» ενώ στις 19/7 διοργανώνει αιμοδοσία ο Σύλλογος Φαρμακοποιών μέσω της “Αλληλεγγύης”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το