Τοπικά

Βολιώτισσα παρουσιαζόταν ως άπορη… με «iPhone 11»

Θύματα επιτήδειας έπεσαν Βολιώτες, που θέλησαν να δείξουν τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά τους, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούσαν μια δήθεν εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγό της πολύτεκνη μητέρα, που παρουσιαζόταν ως άνεργη…

Η συγκεκριμένη γυναίκα την άνοιξη του 2020, προσέγγισε μέσω των κοινωνικών δικτύων διάφορους φιλάνθρωπους Βολιώτες και Βολιώτισσες, αλλά και μέλη ομάδων που ενισχύουν απόρους και αναξιοπαθούντες, ζητώντας τους βοήθεια. Η 30χρονη ισχυρίστηκε πως διαθέτει έξι παιδιά, το μικρότερο λίγων μηνών, ενώ την έχει εγκαταλείψει ο σύζυγός της, αφήνοντάς την έκθετη, με συνέπεια να καλείται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας πολύτεκνης οικογένειας χωρίς κανένα εισόδημα και βοήθεια. Υπήρξε ανταπόκριση από αρκετούς, οι οποίοι θέλησαν να της προσφέρουν υλική βοήθεια. Μέλη της Ομάδας Αλληλοβοήθειας Βόλου ήρθαν σε επαφή μαζί της και την επισκέφτηκαν στο σπίτι της, το οποίο βρισκόταν σε κακή κατάσταση, μοιάζοντας εγκαταλειμμένο. Τους ανέφερε πως την άφησε ο σύζυγός της, ο οποίος δούλευε στα καράβια και πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ανατροφή των παιδιών. Έτσι της παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρκετά κιλά ρυζιού, τουλάχιστον 10 κιλά αλεύρι, φασόλια, μακαρόνια, ποσότητα κρέατος, συσκευασίες με πάνες, βρεφικές κρέμες και ό,τι άλλο χρειαζόταν για τη φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού. Παράλληλα Βολιώτισσες της προσέφεραν χρήματα, για να τακτοποιήσει διάφορα έξοδα. Μάλιστα σε μια περίπτωση, κυρία που έπρεπε να εργαστεί σε νησί του Ιονίου στον τουριστικό κλάδο, την προσέγγισε, δίνοντάς της 50 ευρώ την εβδομάδα, ώστε να φροντίζει το μνήμα της μητέρας της, η οποία είχε φύγει εκείνη την περίοδο από τη ζωή. Η 30χρονη τής έδωσε τραπεζικό λογαριασμό, όπου έμπαιναν τα χρήματα. Όταν τελείωσε η τουριστική σεζόν, η γυναίκα επέστρεψε στον Βόλο και πήγε στο διαδημοτικό Κοιμητήριο, για να ανάψει το καντήλι της μητέρα της, αλλά… έμεινε με ανοιχτό το στόμα, γιατί διαπίστωσε πως ο τάφος ήταν αφρόντιστος για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ήταν γεμάτος χορτάρια και χώματα. Αγανακτισμένη επικοινώνησε μαζί της, ζητώντας της εξηγήσεις, ωστόσο, η 30χρονη επιχείρησε να δικαιολογηθεί, ρίχνοντας το φταίξιμο στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Η ώρα της αποκάλυψης
Επίσης στο πλαίσιο της βοήθειας που έλαβε, με ενέργειες της Ομάδας Αλληλοβοήθειας Βόλου, επισκέφθηκε παιδίατρο, ο οποίος θα εξέταζε δωρεάν τα παιδιά της. Ο γιατρός παραξενεύτηκε από την εμφάνισή της, που κάθε άλλο παρά άνθρωπο με πρόβλημα διαβίωσης έδειχνε… Η έκπληξή του έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν είδε το κινητό της τηλέφωνο, μάρκας iphone, αξίας τουλάχιστον 1.000 ευρώ… Επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της Ομάδας, αναφέροντάς τους τα καθέκαστα. Τότε αυτοί άρχισαν να ψάχνουν περαιτέρω και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, είδαν πως διάθετε λογαριασμό στο Instagram, με τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει, να τη δείχνουν στη βάφτιση του ενός από τα παιδιά της να είναι «στην πένα» και σε άλλες με λούσα, αλλά και με κινητό iphone 11… Ρωτώντας, έμαθαν πως δεν είχε εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της, αλλά αυτός έλειπε λόγω δουλειάς, ενώ και το σπίτι – ερείπιο που υποτίθεται πως έμενε, ήταν εγκαταλειμμένο και ανήκε στη μητέρα της και πως η ίδια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της έμεναν αλλού. Η 30χρονη, αντιλαμβανόμενη πως πιάστηκε στα πράσα, διέκοψε κάθε επικοινωνία με τους ευεργέτες της, αλλάζοντας τηλεφωνικό αριθμό, καταφέρνοντας, όμως, να υφαρπάξει μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων προϊόντων, αλλά και χρήματα, στερώντας τα από συμπολίτες, που τα είχαν πραγματικά ανάγκη. Πλέον για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων κοινωνικός λειτουργός που συνεργάζεται με την Ομάδα, επισκέπτεται τον αιτούντα βοήθειας και με τις κατάλληλες ερωτήσεις επιχειρεί να διαπιστώσει, εάν πράγματι έχει ανάγκη ή ανήκει στην περίπτωση της 30χρονης. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας επιπλέον παράγοντας που αποτελεί σύμμαχο κατά των απατεώνων, είναι το ευρύ δίκτυο εθελοντών και η μικρή τοπική κοινωνία, όπου είναι εύκολο να βεβαιωθεί μέσω της διακίνησης των πληροφοριών, ότι ο αιτών ή η αιτούσα χρήζει υποστήριξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το