Τοπικά

Βολιώτισσα η μοναδική Ελληνίδα βουλευτής στη Γαλλία

Μπορεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα να καταποντίστηκε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, ωστόσο η ίδια με το έργο και την προσφορά της κατάφερε να επανεκλεγεί για Τρίτη συνεχή φορά και να είναι μία εκ των 31 βουλευτών που εξέλεξε το κόμμα της στο Γαλλικό Κοινοβούλιο.

Η κ. Μαριέττα Καραμανλή είναι η μοναδική Ελληνίδα βουλευτής στο Γαλλικό Κοινοβούλιο, μια θέση που κατέχει από το 2007. Εκλεγείσα από την περιοχή του Λεμάν, μια πόλης με 148.000 κατοίκους η Βολιώτισσα κ. Καραμανλή μπόρεσε και άντλησε ψήφους από διάφορους χώρους επιβεβαιώνοντας την εμβέλεια και τη διείσδυση της πολιτικής της προσωπικότητας σε βαθύτερα στρώματα της κοινωνίας μακριά από ιδεολογικοπολιτικές αναφορές.
Η Ελληνίδα βουλευτής βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στον Βόλο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και τον γιο της και με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις της «Θ» αναδεικνύοντας τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα η βελτίωση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης.

Η κ. Μαριέττα Καραμανλή

10 χρόνια στη Γαλλική Βουλή
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο και αποφάσισε σε ηλικία 20 ετών να μεταβεί για σπουδές στη Γαλλία και ειδικότερα στην πόλη Λεμάν, όπου τελικά έμελλε να μείνει για πολλά χρόνια, καθώς εκεί γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της με τον οποίο απέκτησαν τέσσερα παιδιά.
Ασχολήθηκε με την πολιτική και εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ από το 2007 είναι βουλευτής έχοντας κερδίσει τρεις εκλογικές νίκες από μια περιφέρεια που είναι μονοεδρική.
«Ακόμη και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα κατατάσσω τον εαυτό μου περισσότερο στην Σοσιαλδημοκρατία» μας λέει η βουλευτής και εξηγεί τους λόγους της τρίτης συνεχούς εκλογικής της επικράτησης λέγοντας πως «οι ψηφοφόροι στο Λεμάν ξέρουν για το πρόσωπό μου πως είμαι άνθρωπος που ακούει, δουλεύει και πράττει. Για παράδειγμα έφερα την εγκατάσταση ενός αστυνομικού τμήματος σε μια περιοχή που δεν υπήρχαν χρήματα για γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης συνέβαλα στην εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη του Λεμάν, ενώ συνεισέφερα στη διοχέτευση κονδυλίων για την προώθηση της κοινωνικής κατοικίας».

Μάλιστα στην ίδια περιφέρεια είχε να συναγωνιστεί δώδεκα συνυποψηφίους, έναν δήμαρχο που στήριξε Μακρόν, αλλά και την επιρροή του Φιγιόν που κατάγεται από εκεί. Εντούτοις η ίδια επικράτησε με ένα εντυπωσιακό ποσοστό που άγγιξε το 62%.
Παράλληλα ως πρόεδρος της Ελληνογαλλικής φιλίας των δύο κοινοβουλίων εκτιμά για την κατάσταση στη χώρα μας πως «η κατάσταση παραμένει ακόμη δύσκολη. Ο κόσμος υποφέρει εδώ και πέντε με επτά χρόνια. Έχουν γίνει κάποιες μεταρρυθμίσεις, αλλά το ζήτημα είναι να αλλάξει η Δημόσια Διοίκηση προς το καλύτερο, κάτι που απαιτεί συναίνεση των κομμάτων και χρόνο. Γιατί στην Ελλάδα ο μεγάλος ασθενής είναι το κράτος και αυτό φαίνεται στη γραφειοκρατία. Ακόμη και οι μορφωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που μπορούν, ενώ και όσοι συνεισφέρουν, δεν αναγνωρίζεται η προσφορά τους. Επομένως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι γι’ αυτό».

Ο Βόλος εδώ και χρόνια έχει αδελφοποιηθεί με το Λεμάν. Πώς βλέπει την ανάπτυξη της πόλης; «Ο Βόλος έχει ακόμη δυνατότητες για να εξελιχθεί περισσότερο. Διαθέτει το Πήλιο, το λιμάνι, τα νησιά και μπορεί να τα αξιοποιήσει όλα αυτά. Μάλιστα με τη Μαγνήτων Κιβωτός θέλουμε να φέρουμε Γάλλους νέους που εντρυφούν στη μαγειρική για να γνωρίσουν την ελληνική κουζίνα» δήλωσε η Βολιώτισσα βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το