Τοπικά

Βολιώτισσα φέρεται να χρησιμοποιεί τον ΑΦΜ άλλου…

Τις φορολογικές και τις εισαγγελικές αρχές του Βόλου απασχολεί μια υπόθεση φορολογούμενης Βολιώτισσας, που φέρεται να χρησιμοποιεί κατά κόρον τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) άλλου φορολογούμενου…

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες από πηγές φοροτεχνικών, Βολιώτισσα φέρεται να κάνει χρήση τακτικά του ΑΦΜ άλλου φορολογούμενου, με συνέπεια να του προκαλεί προβλήματα στις συναλλαγές του τόσο με ιδιώτες, όσο και με το ελληνικό Δημόσιο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Δ.Ο.Υ. Βόλου, όταν προφανώς η φορολογούμενη προσήλθε για φορολογική της υπόθεση, με αποτέλεσμα να της γνωστοποιηθεί πως ο ΑΦΜ δεν της ανήκει. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η Βολιώτισσα φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τον ΑΦΜ του άλλου Βολιώτη φορολογούμενου τόσο σε τραπεζικές της, όσο και σε ιδιωτικές της συναλλαγές…
Σχετική καταγγελία φέρεται να έχει γίνει και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ενώ ο φορολογούμενος που φέρεται να έχει πέσει θύμα της υπόθεσης, αναμένεται να προσφύγει δικαστικά. Ίσως να πρόκειται και περί λάθους, αν και έχει γνωστοποιηθεί στη χρήστη του ΑΦΜ πως δεν της ανήκει.
Η φορολογούμενη απειλείται να κατηγορηθεί για ψευδή αναφορά στις αρχές, ακόμη και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, εφόσον συνεχίσει τη χρήση του ΑΦΜ που ανήκει σε συμπολίτη της, με τον οποίον μάλιστα φέρεται να είχε κάποτε συναλλαγή μίσθωσης ακινήτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΦΜ είναι μοναδικός για κάθε έναν φορολογούμενο και η διαδικασία απόκτησής του αυστηρή.
ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το