Τοπικά

Βολιώτισσα ανάρτησε ότι ιερέας έψελνε σε ρυθμό «καρσιλαμά»…

Είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ότι ιερέας της Μητρόπολης Δημητριάδος εκμεταλλεύεται τον πόνο των πιστών και προσβάλλει το θρησκευτικό τους συναίσθημα, ενώ ψάλλει το «αιωνία η μνήμη» σε ρυθμό καρσιλαμά και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την έκρινε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο λόγος για 60χρονη Βολιώτισσα, που καταδικάστηκε από το Μονομελές με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 4 Οκτωβρίου του 2013, με την 60χρονη να κατηγορείται ότι είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ότι ο ιερέας είχε ασπαστεί την αίρεση του Οικουμενισμού και εκμεταλλευόμενος τον πόνο των πιστών, πρόσβαλλε το θρησκευτικό τους συναίσθημα, γιατί χρησιμοποιεί την Δημοτική γλώσσα και την ευχή «αιωνία η μνήμη» την ψάλλει σε ρυθμό «καρσιλαμά»…
Ο ιερέας μόλις ενημερώθηκε για τις αναρτήσεις της 60χρονης στο διαδίκτυο, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία και συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, παρουσία και των δύο εμπλεκομένων. Στην απολογία της η 60χρονη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι καταδίκαζε τις πράξεις του ιερέα αναφορικά με το τελετουργικό της ορθόδοξης εκκλησίας και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει την προσωπικότητά του. Το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της κατηγορούμενης και την καταδίκασε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το