Τοπικά

Βολιώτης βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 500 ευρώ

Όπως κάθε μέρα, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος δούλευε χθες το πρωί και κινούταν με μηχανάκι στο κέντρο του Βόλου καθώς ασχολείται με τη διανομή φαρμάκων.
Στις 12:00 το μεσημέρι όμως, και, ενώ κινούταν με μηχανάκι στην περιοχή κοντά στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης, βρήκε στον πίσω προαύλειο χώρο του ναού ένα πορτοφόλι.
Το πορτοφόλι περιείχε χρήματα αλλά και προσωπικά έγγραφα και ανήκε σε γυναίκα. «Άνοιξα το πορτοφόλι για να δω, σε ποιον ανήκει και είδα πως μέσα είχε 500 ευρώ σε χαρτονομίσματα, 20 ευρώ σε ψιλά, τρεις ταυτότητες και κάρτες τραπέζης» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στη «Θ».
Δεν σκέφτηκε στιγμή να το κρατήσει και, όπως τόνισε, ανάλογο περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.
«Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της ή ο καθένας. Να έχει πάρει τη σύνταξη του μήνα και να χάσει το πορτοφόλι. Δεν θα σωθούμε με τα 500 ευρώ και κάποια οικογένεια ίσως τα έχει πραγματική ανάγκη» δήλωσε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν τρεις ταυτότητες και οι δύο από αυτές είχαν το ίδιο επίθετο.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατάφερε να εντοπίσει μόνος του την κάτοχο του πορτοφολιού από μία κάρτα λογιστικού γραφείου που βρήκε στο εσωτερικό του. Ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο του λογιστικού γραφείου, της εξήγησε ότι έχει βρει το πορτοφόλι μίας γυναίκας που ενδέχεται να είναι πελάτισσα. Όντως, η υπάλληλος του λογιστικού γραφείου του επιβεβαίωσε ότι είναι πελάτισσα και έδωσε στον κ. Παπαδόπουλο το τηλέφωνό της, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί της. Έτσι και έγινε, όταν συναντήθηκαν χθες στο κέντρο του Βόλου. Η γυναίκα είχε καταλάβει ότι είχε χάσει το πορτοφόλι και μάλιστα είχε δηλώσει την απώλειά του στην Αστυνομία. Όσο για τα χρήματα που περιείχε, κατάφερε με πολύ κόπο να τα συγκεντρώσει και προορίζονταν για σημαντικό λόγο. Συγκινημένη από την πράξη του, η γυναίκα του πρόσφερε μέρος των χρημάτων, τα οποία ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε.
Ο κ. Παπαδόπουλος αποτελεί παράδειγμα, όπως επίσης και ένας Τρικαλινός που χθες βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr το περιστατικό καταγράφηκε στη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου ο Τρικαλινός -στρατιωτικός στο επάγγελμα- είχε πάει προκειμένου να βοηθήσει τη μητέρα του.
Χωρίς φυσικά να το περιμένει, βρήκε ένα πορτοφόλι και διαπίστωσε ότι είχε μέσα περίπου 1.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα, όπως την αστυνομική ταυτότητα της ηλικιωμένης κατόχου. Χωρίς να μπει στον πειρασμό να τα κρατήσει, κατευθείαν επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, όπου και το παρέδωσε, εισπράττοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ από την άτυχη ηλικιωμένη, η οποία ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για το γεγονός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το