Αθλητισμός

Βολιώτης κυρίαρχος στο Dragster

«Αυτοκρατορία» στο Dragster «χτίζει» ο Βολιώτης Δημήτρης Χύτας κατακτώντας δεύτερο σερί πρωτάθλημα στη Mini Pro με πανελλήνιο ρεκόρ. Στη 2η θέση στη Mini Pro κατετάγη ο Γιώργος Κούστας, ενώ 6οι ήταν οι Μάνος Λεβαντής και Πάνος Χαρχαλάκης στη Real Street και στην Pro Street 2 αντίστοιχα με καλές εμφανίσεις.

 Σε προσωπική υπόθεση έχει μετατρέψει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster ο Δημήτρης Χύτας. Ο Βολιώτης αναβάτης κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στην κατηγορία Mini Pro καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο χρόνος που έκανε ήταν 9.876 δευτερόλεπτα σπάζοντας τα κοντέρ. Μάλιστα ο χρόνος αυτός είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα και στην κατηγορία Pro Z και προκαλώντας τον θαυμασμό όλων.

Ο Χύτας με το τρόπαιο στα χέρια μαζί με τους μηχανικούς του

Επίσης ο 32χρονος αθλητής κατέλαβε την 4η θέση στον αγώνα της Θήβας και την 3η στη γενική κατάταξη της Pro Z. Θυμίζουμε ότι πέρσι είχε κάνει το «νταμπλ», αλλά φέτος δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα πρωτεία στην Pro Z εξαιτίας πολλών ατυχιών που αντιμετώπισε και τον υποχρέωσαν να μετάσχει σε τέσσερις από τους έξι αγώνες της περιόδου. Βέβαια τον ίδιο αριθμό αγώνων έκανε και στη Mini Pro, αλλά εκεί είχε εξασφαλίσει αρκετά νωρίς διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και στο τέλος «έκοψε πρώτος το νήμα».

Στο φετινό πρωτάθλημα τον Δημήτρη Χύτα στήριξε η ομάδα MotoXtreme Xytas Racing Team με μηχανικούς τους Φώτη Στεργίου και Άγγελο Διαμαντή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βολιώτης αθλητής ανήκει στο δυναμικό της Λέσχης Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδας (ΛΕΝΟΕ), η οποία εδρεύει στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Ο Βόλος ήταν ο πρωταγωνιστής φέτος στη Mini Pro, καθώς τον Δημήτρη Χύτα ακολούθησε ακόμη ένας Βολιώτης. Ο λόγος για τον Γιώργο Κούστα, ο οποίος κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις. Η τελευταία του χρονικά πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 12.7 δευτερόλεπτα. Η επίδοση αυτή του χάρισε και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Χύτας και Κούστας στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου στη Mini Pro

Η συγκεκριμένη επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι στους αγώνες έτρεχε με CDI 59, το οποίο υστερεί από τις υπόλοιπες μηχανές που διαγωνίζονται στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά όμως κατόρθωσε να πλασαριστεί σε υψηλή θέση, γεγονός που τον ικανοποιεί απόλυτα.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία του Γιώργου Κούστα έπαιξε και η υποστήριξη του μηχανικού Γιάννη Κοντοβά, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

Ο Κούστας κατά την εκκίνηση

Περνώντας στα μεγάλα κυβικά και εκεί ο Βόλος είχε αξιόλογη εκπροσώπηση. Ο Μάνος Λεβαντής εντυπωσίασε στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στη Θήβα όντας ο ταχύτερος αθλητής στη Real Street. Ο χρόνος του ήταν 5.6 δευτερόλεπτα, αλλά στα 200 μέτρα, καθώς τόση ήταν η απόσταση που διένυσαν οι μηχανές υψηλού κυβισμού.

Η μηχανή του Βολιώτη αναβάτη είναι «βολτάδικη» τούρμπο, δηλαδή χρησιμοποιείται και στην πόλη και κατασκευάστηκε αποκλειστικά από τον ίδιο και τη Leva Power Team. Ο Μάνος Λεβαντής κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη, αφού έτρεξε μόνο στον τελευταίο αγώνα.

Στην ίδια ομάδα, τη Leva Power Team, ανήκει και ο Πάνος Χαρχαλάκης. Ο Βολιώτης αθλητής εξαιτίας μηχανικής βλάβης δεν κατόρθωσε να λάβει μέρος στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με συνέπεια να μην μπορέσει να υπερβεί την 6η θέση που κατέκτησε τελικά στη γενική βαθμολογία της Pro Street 2.

Εν κατακλείδι η παρουσία των Βολιωτών στο Dragster για το 2017 κρίνεται εξαιρετική και υπόσχονται νέες διακρίσεις τη χρονιά που ακολουθεί…

Ο Λεβαντής πρώτευσε στον τελευταίο αγώνα της Real Street

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το