Τοπικά

Βολιώτης κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων – Βρέθηκε μετά από ενημέρωση από τις ΗΠΑ

Μια υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και σύντομα αναμένεται να έρθει στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Σταύρου Δημόπουλου στη “Θεσσαλία”.
Πρόκειται για την υπόθεση με φερόμενο ως δράστη έναν 50χρονο σήμερα Βολιώτη, που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και συγκεκριμένα για δημοσίευση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο Βολιώτης κατηγορείται ότι είχε δημοσιεύσει το επίμαχο πορνογραφικό υλικό, αν και γνώριζε πως αυτό απαγορεύεται εκ του νόμου.
Στα ίχνη του έφθασε η Αστυνομία, ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) από τις ΗΠΑ και ο οποίος ερευνά υποθέσεις διανομής πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Ο αμερικανικός οργανισμός ενημέρωσε σχετικά την Europol και αυτή με τη σειρά της την Ελληνική Αστυνομία για περαιτέρω έρευνα και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προχώρησε στην ταυτοποίηση του διανομέα του υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τελικά τον Μάιο του 2016, για να βρεθεί ότι δράστης ήταν ένας 50χρονος σήμερα Βολιώτης και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Αστυνομία. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ταυτοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του δράστη, που κατηγορείται ότι είχε δημοσιοποιήσει στη διάρκεια βιντεοκλήσης σε πραγματικό χρόνο μέσω σχετικής ιστοσελίδας, δύο αρχεία εικόνας, που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού…
Ο Βολιώτης αντιμετωπίζει κατηγορία περί πορνογραφίας ανηλίκων και αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το