Κόσμος

Viral ιερέας στις ΗΠΑ: Φορώντας γάντια και μάσκα ψέκασε αγιασμό στους πιστούς με… νεροπίστολο

Ένας ιερέας στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να συνεχίσει να ευλογεί τους πιστούς, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού. Χρησιμοποίησε νεροπίστολο για να ρίξει αγιασμό.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου, δείχνουν τον αιδεσιμότατο Τίμοθι Πελκ να ρίχνει αγιασμό από το παράθυρο ενός αυτοκινήτου που περνά μπροστά από τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο ιερέας φορούσε μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο ιερέας στο BuzzFeed News ανησυχεί λίγο για το πώς μπορεί να αντιδράσει το Βατικανό όταν θα κυκλοφορούσαν ευρέως οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο που τον δείχνουν να ψεκάζει αγιασμό με νεροπίστολο. Όμως, είπε πως «δεν έχει ακούσει ακόμη τίποτα».

Πώς του ήρθε η ιδέα για το νεροπίστολο
Η ιδέα ήταν να βρει έναν τρόπο για να συνεχίσει να αγιάζει τους πιστούς κατά την διάρκεια του Πάσχα πάρα την πανδημία του κορωνοϊού. Μια φωτογραφία δείχνει τον Πελκ να στέκεται πίσω από ένα αυτοκίνητο με ανοιχτό το πορτ μπαγκάζ και να ψεκάζει με αγιασμό ένα καλάθι με λουλούδια. Σε άλλες φωτογραφίες, ο ιερέας φαίνεται να διαβάζει από την Βίβλο του εδάφια στους περαστικούς (με αυτοκίνητο) πιστούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το