Τοπικά

«Βιομηχανία αιτήσεων» εκταφής νεκρών από κορωνοϊό – Αρνητές θέλουν να αποδείξουν ότι δεν πέθαναν από την πανδημία

Θύματα μιας «βιομηχανίας» από φανατικούς αντιεμβολιαστές, που αξιώνει εκταφές νεκρών που πέθαναν από κορωνοϊό, προκειμένου να δειχθεί ότι δεν έφυγαν από τη ζωή λόγω της πανδημίας, κινδυνεύουν να πέσουν Βολιώτες, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές.

Δικηγόροι της συμπρωτεύουσας φέρεται να τους έχουν πλησιάσει και χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (αρ. 2506/21), προσπαθούν να τους πείσουν ότι δικοί τους άνθρωποι ή γνωστοί τους δεν έφυγαν από τη ζωή λόγω του κορωνοϊού, όπως βεβαίωναν οι ιατρικές γνωματεύσεις, αλλά από άλλες παθολογικές αιτίες. Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούν να τους πείσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ζητήσουν την εκταφή των νεκρών και τη διενέργεια νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων, ώστε να καταδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους. Πρόκειται για μια «βιομηχανία» κυριολεκτικά αιτήσεων εκταφών, καθώς κάθε τέτοια συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τον αιτούντα, με αμφίβολα αποτελέσματα, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων που κατατέθηκαν σε άλλες εισαγγελικές αρχές της χώρας, αυτές τις απέρριψαν. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας του περασμένου Ιουλίου άνοιξε, ωστόσο, τον ασκό του Αιόλου και έτσι κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της κατάθεσης αιτήσεων στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, και του Βόλου, αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολιασμών. Παράλληλα συνεχίζεται και η «βιομηχανία μηνύσεων» κατά ιατρών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών από αρνητές, όπως οι 20 που έχουν κατατεθεί κατά αστυνομικών, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, από πολίτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της πανδημίας. Σχετική επιστολή απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, που ζητεί την εξαίρεση των αστυνομικών από την αυτόφωρη διαδικασία, όπως συμβαίνει πλέον με εκπαιδευτικούς και ιατρούς, όταν η μήνυση σχετίζεται με την εφαρμογή μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ιδιαίτερη έκταση φαίνεται να έχει λάβει το φαινόμενο στην περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας, από συγκεκριμένη ομάδα πολιτών οι οποίοι αρνούνται επιδεικτικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και απαντούν με μηνύσεις.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή και στη Μαγνησία ετοιμάζονται πολίτες να καταθέσουν αιτήματα εκταφής νεκρών, που είχαν φύγει από τη ζωή από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις που είχαν χορηγηθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν πέθαναν από Covid-19 και αμφισβητώντας τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου. Στη «βιομηχανία» αυτή φέρονται αναμεμιγμένοι δικηγόροι, αλλά και ιατροδικαστές, που δεν διστάζουν να προβούν σε σειρά νομικών ενεργειών, ζητώντας εκταφές πτωμάτων. Ειδικά στην Αθήνα καταγράφηκαν τρία περιστατικά θανάτων υπερηλίκων σε νοσοκομεία, ύστερα από νοσηλεία για κορωνοϊό, για τους οποίους δικηγόροι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ότι έπασχαν από Covid-19 και ότι πέθαναν από τη νόσο. Αφού στράφηκαν με αναφορές κατά γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών, οι «νομικοί εκπρόσωποι» των αρνητών ζήτησαν και τη συνδρομή της Εισαγγελίας, προκειμένου να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί τους. Προς απογοήτευσή τους, όμως, η Εισαγγελία της Αθήνας αρνήθηκε την εκταφή, διότι οι ιατρικοί φάκελοι ήταν πλήρεις. Κατόπιν προσέφυγαν στο Δικαστικό Συμβούλιο για την άρνηση της Εισαγγελίας και εκδόθηκε βούλευμα σύμφωνα με το οποίο, η εκταφή πρέπει να γίνει…
ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το