Παραπολιτικά

«Βγαίνουν» παγκόσμια περιοδεία

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου προχώρησαν σε με μια ωραία κίνηση. Θα δημιουργήσουν θεατρική ομάδα με ευθύνη του Νομικού Προσώπου. Με την απόφαση – αν εξαιρέσει κανείς το βαρετό και χωρίς ουσία μπλα-μπλα του σκεπτικού της που σημειωτέον δεν περιορίζει τη δράση της θεατρικής ομάδας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά την επεκτείνει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό(!) – δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει και να επικροτήσει την πρωτοβουλία.
Στον Δήμο όμως έχουν μεγαλόπνοα σχέδια: «Στόχος της δημιουργίας της ομάδας είναι «η επιμελημένη και άρτια παρουσίαση σε όλη την Ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό θεατρικών παραστάσεων». Άλλος στόχος τους είναι η «αναβάθμιση του επιπέδου και της ποιότητας της θεατρικής τέχνης μέσα στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας, πειραματισμού και αναζήτησης νέων επιστημονικών μεθόδων και καλλιτεχνικών λύσεων στο θεατρικό γίγνεσθαι και η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο, ανάπτυξη και διάδοση ως Επιστήμης». Κρίμα που έχει φύγει από τη ζωή ο Μάνος Κατράκης και δεν μπορεί να λάβει μαθήματα…
Ότι οι άνθρωποι προκαλούν γέλιο μέχρι δακρύων είναι γεγονός. Γεγονός όπως είναι ότι καταφέρνουν με περισσή άνεση και με βερμπαλισμούς να γελοιοποιούν μόνοι τους την κάθε πρωτοβουλία.
Γίνεται αντιληπτό ότι το Νομικό Πρόσωπο του Ρήγα Φεραίου δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα θίασο γιατί θα έχει… ανταγωνισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το