Κατηγορίες: Κόσμος

Βέλγιο: «Επιθέσεις γοητείας» από τον πρωθυπουργό


«Επιθέσεις γοητείας» εξαπολύει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισελ με στόχο να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας του στο διεθνές επίπεδο. Ένα κύρος που κατά κοινή ομολογία έχει τρωθεί, κυρίως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ο πρωθυπουργός φεύγει για τουρνέ» επισημαίνει στο σημερινό της φύλο η βελγική εφημερίδα De Morgen τονίζοντας ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποιεί θα προτάξει ειδικότερα τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας του προκειμένου να καθησυχάσει την διεθνή επενδυτική κοινότητα και τους ξένους ηγέτες οι οποίοι έχουν θορυβηθεί μετά από τις αποκαλύψεις ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός σκοπεύει να «πουλήσει» στην διεθνή κοινότητα την άνοδο των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στην προσπάθειά του να θέσει σε δεύτερη μοίρα τα δεινά που ταλανίζουν το Βέλγιο και αμαυρώνουν την εικόνα του όπως για παράδειγμα τις αντιπαραθέσεις Φλαμανδών-Βαλλόνων, τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί η εφημερίδα, οι νέες φιλικές προς το επιχειρείν ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μισέλ (φορολογικές ελαφρύνσεις κλπ) που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα του Βελγίου συγκριτικά με τις γειτονικές του χώρες, πρόκειται σίγουρα να αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια αυτή του πρωθυπουργού.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέο εργαλείο για προσωποποιημένη σύγκριση τιμών ενέργειας στο e-Καταναλωτής – Οι άμυνες απέναντι στην ακρίβεια

Νέο εργαλείο προσωποποιημένης σύγκρισης τιμών για την αλλαγή συμβολαίου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σχεδιάζεται…

28 Ιανουαρίου 2024

Ανθρωποκυνηγητό για τον «δράκο των ασανσέρ» που επιτέθηκε σε δύο ανήλικες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του…

28 Ιανουαρίου 2024

«Έρωτες, έρωτες, έρωτες» από τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο

Της Μαρίας Αλμπανίδου, νομικού MSc Ποινικού και Εγκληματολογικού Δικαίου, αρθρογράφου, ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και…

28 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη διακινητής την ώρα που επιβίβαζε μετανάστες σε βαν

Ένας αλλοδαπός διακινητής μεταναστών, συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή των Λαγυνών Έβρου. Πιάστηκε…

28 Ιανουαρίου 2024

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Ξεκινά άμεσα η έναρξη της διαδικασίας για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού.…

28 Ιανουαρίου 2024

Τα βλέμματα στο Βελεστίνο για το Ρήγας-Αγία Άννα

Από το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό του…

28 Ιανουαρίου 2024