Κόσμος

Βέλγιο: «Επιθέσεις γοητείας» από τον πρωθυπουργό

EU Summit
«Επιθέσεις γοητείας» εξαπολύει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισελ με στόχο να αποκαταστήσει το κύρος της χώρας του στο διεθνές επίπεδο. Ένα κύρος που κατά κοινή ομολογία έχει τρωθεί, κυρίως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ο πρωθυπουργός φεύγει για τουρνέ» επισημαίνει στο σημερινό της φύλο η βελγική εφημερίδα De Morgen τονίζοντας ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός στο πλαίσιο μιας περιοδείας που πραγματοποιεί θα προτάξει ειδικότερα τα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας του προκειμένου να καθησυχάσει την διεθνή επενδυτική κοινότητα και τους ξένους ηγέτες οι οποίοι έχουν θορυβηθεί μετά από τις αποκαλύψεις ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός σκοπεύει να «πουλήσει» στην διεθνή κοινότητα την άνοδο των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στην προσπάθειά του να θέσει σε δεύτερη μοίρα τα δεινά που ταλανίζουν το Βέλγιο και αμαυρώνουν την εικόνα του όπως για παράδειγμα τις αντιπαραθέσεις Φλαμανδών-Βαλλόνων, τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί η εφημερίδα, οι νέες φιλικές προς το επιχειρείν ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μισέλ (φορολογικές ελαφρύνσεις κλπ) που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα του Βελγίου συγκριτικά με τις γειτονικές του χώρες, πρόκειται σίγουρα να αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» στην προσπάθεια αυτή του πρωθυπουργού.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το