Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Σοβαρό πρόβλημα μετά τις γιορτές – Θα πιεστεί το ΕΣΥ

Tην εκτίμηση πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα ξεφύγει την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και πως, κατά συνέπεια, το ΕΣΥ θα πιεστεί μετά τις γιορτές, καθώς θα υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. «Η κουβέντα για το ρεβεγιόν γίνεται για να γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, τονίζοντας πως κακώς γίνεται λόγος για ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, αφού ακόμη δεν έχουμε ξεμπερδέψει με το δεύτερο.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως και στην Ευρώπη, όσες χώρες άνοιξαν τις δραστηριότητές τους, τώρα «τρέχουν και δεν φτάνουν» και κλείνουν πάλι. «Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι έρχεται όχι μόνον ένα αλλά πολλά εμβόλια, αποτελεσματικά και ασφαλή», δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα, επεσήμανε πως είναι αδύνατο να μην «ξεφύγουμε κάπου τα Χριστούγεννα» και πως «μετά τα Χριστούγεννα το σύστημα υγείας θα πιεστεί ξανά. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως θα πρέπει να παρθούν μέτρα σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο και πως η κατάσταση θα είναι δύσκολη τους δύο επόμενους μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το