Τοπικά

Βαριές ποινές σε δυο Βολιώτες για οφειλές στο Δημόσιο

Βαριές ποινές επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο Βολιώτες, τους οποίους έκρινε ένοχους για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως σε έναν 58χρονο, μέλος εταιρείας, που κρίθηκε ένοχος για οφειλές προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου. Οι οφειλές αφορούσαν στη χρονική περίοδο από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017. Ωστόσο το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι στην πράξη του ωθήθηκε από όχι ταπεινά αίτια ή από μεγάλη ένδεια ή διατελώντας υπό την επίδραση σοβαρής απειλής ή υπό την επιβολή του προσώπου, στο οποίο αυτός οφείλει υπακοή ή με το οποίο βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης (άρθρο 84, παράγραφος 2β Ποινικού Κώδικα).
Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο , που μίλησε στο Δικαστήριο για θύμα της κρίσης, ότι έχει επέλθει σε πλήρη ένδεια λόγω της κρίσης, ενώ όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία του έχει βάλει λουκέτο.
Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, μετατρέψιμη προ 10 ευρώ ημερησίως σε έναν 51χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία, καθώς τον έκρινε ένοχο για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους 130.000 ευρώ περίπου. Οι οφειλές αφορούσαν στη χρονική περίοδο από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2017. Ο 51χρονος καταδικάστηκε ερήμην.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το