Κόσμος

Β. Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο – Θα πάρουμε αντίμετρα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε κήρυξη πολέμου τις δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως ελπίζει ο πόλεμος λέξεων με τις ΗΠΑ να μην μετατραπεί σε πραγματική δράση.

Για την Πιονγιάνγκ, τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτέλεσαν κήρυξη πολέμου, τόνισε ο Ρι Σου Γιονγκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, η χώρα του πλέον διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πετούν επάνω από την κορεατική χερσόνησο.

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ εκείνες που πρώτα κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ri Yong Ho, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. «Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να καταρρίψουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ακόμα και αν δεν είναι στον εναέριο χώρο μας» προειδοποίησε.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το