Τοπικά

Τύρναβος: Μαζική προσέλευση για Rapid Test – Από τα 187 δείγματα, τα 9 θετικά στον Covid 19

Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 με τη μορφή των «Drive Through Rapid Tests» στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με πρώτο σταθμό την πόλη του Τυρνάβου.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τους κατά τόπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να εξεταστούν δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και εφόσον είναι θετικοί να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε εικόνα της διάδοσης του ιού στην κοινότητα και προφυλάσσουμε τον πληθυσμό. Παράλληλα, αποσυμφορούμε τα Νοσοκομεία μας που δέχονται μεγάλο βάρος» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον ΕΟΔΥ για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Τη διαδικασία επέβλεψαν ο συντονιστής covid-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας καθώς επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κατσαρός.

Σε συνολικό αριθμό 187 δειγμάτων καταγράφηκαν 9 θετικά κρούσματα Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη και πρόκειται για 6 γυναίκες και 3 άντρες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το