Κόσμος

Τσουνάμι: 15 χρόνια από τον όλεθρο – Συγκλονίζουν Έλληνες επιζώντες (vid)

Ήταν 26 Δεκεμβρίου του 2004 όταν γιγαντιαία κύματα ύψους έως και 30 μέτρων σάρωσαν τις ακτές της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και Σρι Λάνκας, σπέρνοντας τον θάνατο και τον όλεθρο. Συνολικά, από το τσουνάμι που «πάγωσε» τον πλανήτη, έχασαν τη ζωή τους 230.000 άνθρωποι. Είχε προηγηθεί σεισμός, μεγέθους 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανοιχτά της Σουμάτρας, που συγκλόνισε όλο τον Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, δεν υπήρξε η παραμικρή προειδοποίηση για τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε.

Ανάμεσα στους τουρίστες που βίωσαν τον απόλυτο τρόμο μαζί με τους ντόπιους, ήταν και Έλληνες, δύο εκ των οποίων περιέγραψαν στο OPEN TV την περιπέτεια που έζησαν. «Το νερό έφτασε λίγο πιο κάτω από το ταβάνι, από το ισόγειο. Δεν ξέραμε βέβαια μέχρι πού θα φτάσει το νερό. Τον μεγάλο μου γιο τον είχα χαμένο γύρω στα 10 λεπτά, γιατί ήταν κάτω στην παραλία, οπότε δεν ήξερα πού βρισκόταν, αλλά ευτυχώς έτρεξε, ακολούθησε κάποιους άλλους κι ανέβηκε πάνω σε όροφο», δηλώνει η Μένη Παγκράτη.

«Είδα ένα πράγμα να φουσκώνει και να έρχεται το τσουνάμι μέσα, η θάλασσα και να γίνεται η καταστροφή όλη αυτή. Κι εμείς τρέχαμε όλοι να σωθούμε και πανικοβληθήκαμε όλοι γιατί το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο», σημειώνει ο Σταύρος Κουσαθανάς.

Περισσότερα, στο ρεπορτάζ του OPEN TV που ακολουθεί:

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το