Ελλάδα

Τσίπρας: Υπάρχει ανάγκη για μια βαθιά δημοκρατική τομή

tsipras

Στην ανάγκη μιας «βαθιάς» δημοκρατικής τομής με χρονικό ορίζοντα το 2021 και πλατιά διαδικασία διαλόγου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα αλλά και στους θεσμούς.
«Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών» φέρεται να δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την προστασία των δημόσιων αγαθών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο λαός έδωσε εντολή «σκληρής διαπραγμάτευσης». «Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό. Tο Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το