Ελλάδα

Τσίπρας: Θα εκπλήξουμε ευχάριστα την παγκόσμια οικονομία

tsipras
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Νταβός εξέφραζε, μέσω Bloomberg, Την αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα είναι η… ευχάριστη έκπληξη για την παγκόσμια οικονομία το 2016, εξέφραζε από το Νταβός μέσω Bloomberg ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωνε την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco.

Όταν ρωτήθηκε γιατί κάποιος πρέπει να επενδύσει στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία επιστρέφει. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει ευχάριστα την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg από το Νταβός, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
«Αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψουμε», δήλωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης των συνομιλιών για την αξιολόγηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
«Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη, και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», σημείωσε επίσης. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι πεπεισμένος ότι θέλουν μαι επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας».
Ενα σημαντικό κρας τεστ, για το οποίο μετέφερε μαζί του στο Νταβός «εφόδια» για την κάθε ξεχωριστή μάχη κατά τις συναντήσεις του με κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αποτελεί για τον Αλέξη Τσίπρα η συμμετοχή του -για πρώτη φορά- στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο χιονισμένο δημοφιλές θέρετρο.
Αν και η χθεσινή μέρα ήταν κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα, καθώς ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων διαδοχικά τετ α τετ με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Ευρωπαίο επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμάται ότι η σημερινή κρύβει ίσως και εκπλήξεις που το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε να είναι μόνο θετικές.
Σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το