Κόσμος

Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα είναι αξιολύπητοι, κλαίνε και ζητιανεύουν σε άλλες χώρες

Απαξιωτικά μίλησε για την Ελλάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό μέσο, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η χώρα μας είναι αξιολύπητη. «Είναι τόσο αξιολύπητoι που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα, να κάνουμε γεωτρήσεις, τί σας νοιάζει;», είπε χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με την Τουρκία να είναι παγκόσμιος παίκτης, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι «όποιος καβαλάει ένα αυτοσχέδιο άλογο πέφτει γρήγορα».

Σχετικά με την την αποστρατικοποίηση των νησιών σχολίασε: «Μην λέτε συνέχεια ότι πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Η Αμερική χάλασε την ισορροπία, οι ΗΠΑ έχουν κάνει μεγάλο λάθος, πρέπει να επιστρέψουν στον ορθολογισμό».

Η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει δράση εναντίον οποιουδήποτε την απειλεί
«Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να το χωνέψει και συμπεριφέρεται εχθρικά με τους Τούρκους παντού. Κανείς δεν πρέπει να πάρει την Τουρκία ελαφρά», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει δράση «ξαφνικά μια νύχτα» εναντίον οποιουδήποτε απειλεί, όχι μόνο κατά της Ελλάδας. «Δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο ούτε στο τραπέζι, ούτε στο πεδίο.Υκαταπίεση και διώξεις της μειονότητας στη Δυτική Θράκη», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οεθνικιστής εταίρος της κυβέρνησης, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε νέες απειλές και προειδοποιήσεις κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, τότε η Τουρκία μπορεί να χάσει την υπομονή της. Απείλεισε μάλιστα να κλείσει τον αγωγό TAP, από τον οποίο προμηθεύεται ενέργεια η Ελλάδα. Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε και στο μνημόνιο με τη Λιβύη, αφήνοντας αιχμές ότι έχει ενοχλήσει πολύ κάποιες δυτικές χώρες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το