Οικονομία

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Τι προβλέπεται για τα τέλη κυκλοφορίας σε ανήλικους με αναπηρία

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Oικονομικών προβλέπεται ότι η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας που δικαιούνται ανήλικοι ανάπηροι, μπορεί να παραχωρείται ως την ενηλικίωση τους.
Αυτή ωστόσο θα παραχωρείται στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή για οποιοδήποτε λόγο έχει την επιτροπεία του ανήλικου, αλλά για ένα μόνο όχημα έστω και αν ο ενήλικας ασκεί τη γονική μέριμνα και την επιτροπεία σε περισσότερους ανήλικους ανάπηρους.

Εκτακτες δαπάνες 953.000 για την ΑΑΔΕ

Με την ίδια τροπολογία μια σειρά δαπανών της ΑΑΔΕ, δηλαδή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θεωρούνται νόμιμες και μπορούν να πληρωθούν κατ’ εξαίρεση σε βάρος των πιστώσεων του προυπολογισμού της αρχής. Στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου που υπάρχει στην τροπολογία το ποσό των δαπανών αυτό φτάνει τις 953.000 για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Οι δαπάνες αφορούν εγκατάσταση και μεταφορά οικοσκευής υπαλλήλων της ΑΑΔΕ λόγω απόσπαση τους σε όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης, δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία, δαπάνες μετακινήσεων παλιότερων ετών αλλά και δαπάνες του προσωπικού καθαριότητας.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το