Τοπικά

Τρίτο λογοτεχνικό βραβείο σε 42χρονο μαθητή του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου “Θ”

diagonismos

Το τρίτο πανελλαδικό βραβείο στο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος για τον Κοσμά τον Αιτωλό έλαβε ο 42χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου Απόστολος-Νεκτάριος Βαργιάμης.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει σήμερα το απόγευμα από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης για την 28η Οκτωβρίου που διοργανώνει το σχολείο. Ο Μητροπολίτης θα απονείμει το βραβείο ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο μαθητής ο οποίος έχει υψηλές σχολικές επιδόσεις, έγραψε ένα ποίημα για τον Κοσμά τον Αιτωλό και κατάφερε να αποσπάσει το τρίτο πανελλαδικό βραβείο στο λογοτεχνικό διαγωνισμό και ειδικότερα στην κατηγορία των ποιημάτων. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Ο 42χρονος μαθητής έχει βραβευτεί και άλλες φορές στο παρελθόν και αποδεικνύει πως διαθέτει έφεση και ταλέντο στη συγγραφή ποιημάτων.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Ζαχαρός τόνισε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ως σχολική κοινότητα για την επιτυχία του μαθητή μας στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ιεράς Συνόδου για τον Κοσμά τον Αιτωλό και με χαρά διοργανώνουμε την επετειακή εκδήλωση παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου από τον οποίο θα γίνει και η απονομή του βραβείου στο μαθητή ο οποίος φοιτά στη Β’ τάξη Γυμνασίου».
Ο μαθητής τόνισε πως είχε την ώθηση και καθοδήγηση από την καθηγήτριά του κ. Μπούτλα για να ασχοληθεί με τη συγγραφή του ποιήματος. «Άντλησα πληροφορίες από το διαδίκτυο για το βίο και την προσφορά του Κοσμά του Αιτωλού και μέσα σε δύο ημέρες είχα γράψει το ποίημα. Μου αρέσει να γράφω ποιήματα, ενώ η μεγάλη μου έφεση είναι στη μουσική. Το σχολείο προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για να αναζητήσεις νέες γνώσεις, όπως μέσα από τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Και είμαι χαρούμενος που φοιτώ στο σχολείο, το οποίο δεν μπόρεσα να τελειώσω, καθώς ξεκίνησα να δουλεύω από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών».
Το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου δεν συμμετέχει στην παρέλαση, καθώς δεν διαθέτει γυμναστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το