Ελλάδα

Τρεις σωματοφύλακες για προεδρική εκλογή

Βορίδης,χρύσανθος

Σε τρία κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αναθέτει ο πρωθυπουργός τη βολιδοσκόπηση κατ’ αρχάς των ανεξάρτητων βουλευτών εν όψει της εκκίνησης της διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο κ. Σαμαράς ανέθεσε στους υπουργούς Μ. Βορίδη και Δ. Σταμάτη καθώς και στον στενό του συνεργάτη Χρ. Λαζαρίδη να διερευνήσουν εάν και κατά πόσο είναι εφικτό τον προσεχή Φλεβάρη να συγκροτηθεί η προεδρική πλειοψηφία των 180.
Η βολιδοσκόπηση προθέσεων θα ξεκινήσει από τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τη ΝΔ και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και με άλλα στελέχη που μέχρι στιγμής δείχνουν να αμφιταλαντεύονται μεταξύ των θέσεων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την ανάγκη εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή και του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών.
Η επιλογή των προσώπων που αναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη αποστολή δεν είναι τυχαία. Οι κ. Βορίδης και Σταμάτης διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με πολλούς βουλευτές (ο πρώτος λόγω της θητείας του ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ο δεύτερος λόγω της εμπειρίας του). Ο κ. Λαζαρίδης τέλος είναι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σαμαρά και θα αποτελεί τον σταθερό δίαυλο μεταξύ της συγκεκριμένης ομάδας και του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το