Τοπικά

Τριημέρο ενημέρωσης για τη πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου

Η ομάδα υγείας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου στο πλαίσιο του προγράμματος πρωτοβάθμιας υγείας της 5ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τη κοινότητα , φορείς της περιοχής , υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας του πληθυσμού ευθύνης του Κέντρου Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.
“Πάρε τη ζωή στα χέρια σου -Πες ναι στην κολονοσκόπηση” Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του τριημέρου ενημέρωσης του κοινού για τη δυνατότητα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, που διοργάνωσε στο Βελεστίνο η ομάδα υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου στις 5,6,7 Νοεμβρίου στο χώρο του Κ. Υγείας όπου φιλοξένησε τρισδιάστατο φουσκωτό ομοίωμα παχέος εντέρου της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας .

Ενήλικες και μαθητές της πρωτοβάθμιας (Ε-ΣΤ Τάξη του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου), δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-ΕΠΑΛ Βελεστίνου) καθώς και η Μέση Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή Αγριάς του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από μια βιωματική περιήγηση στο τρισδιάστατο ομοίωμα, την κατανόηση της μορφολογίας του παχέος εντέρου, τη λειτουργία και τους τρόπους διάγνωσης των συμπτωμάτων ,καθώς και τον σημαντικό ρόλο της σωστής διατροφής και Άσκησης, δημιουργώντας έτσι γερά θεμέλια για τη νέα γενιά. Επίσης στο χώρο του Κέντρου υγείας δημιουργήθηκε βιωματικό εργαστήριο από το Κέντρο κοινότητας για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με άσκηση αυτοαξιολόγησης που είχε ως στόχο την ένταξη της καινούργιας γνώσης στη διατροφική τους ρουτίνα.

Η θεατρική ομάδα του Βελεστίνου παρουσίασε ενημερωτικό βίντεο για την κολονοσκόπηση το σενάριο επιμελήθηκαν η ψυχολόγος Σοφία Μπαλαμώτη και η Μαρία Μπακάλη του Κέντρου κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η κοινωνική λειτουργός Σιμέλα Παμπουκίδου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι βουλευτές Αθανάσιος Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το