Τοπικά

Τρια μηνύματα για το νέος έτος από τον Δημητριάδος Ιγνάτιο – Για την ανθρωπότητα, την πατρίδα και την εκκλησία

Τρία μηνύματα για το 2021 έχουν οι αναφορές του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Οι ελπίδες για την ανθρωπότητα από το εμβόλιο, οι προκλήσεις μετά από 200 χρόνια πορείας του νεοελληνικού κράτους, αλλά και η επόμενη μέρα για την Εκκλησία μετά την πανδημία περιγράφονται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. Ιγνατίου, το οποίο φέτος και βιντεοσκοπήθηκε για το διαδίκτυο.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «η νέα χρονιά που διανοίγεται ενώπιόν μας, το 2021, είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ανθρωπότητα, για την Πατρίδα μας, αλλά και για την Εκκλησία μας. Μια χρονιά για την Ανθρωπότητα γεμάτη ελπίδα ότι πλέον είναι η αρχή του τέλους για την πανανθρώπινη εμπειρία της πανδημίας. Επιτέλους όλοι, πλέον, ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα μετά από τη σύμπραξη της επιστήμης για την ανακάλυψη των εμβολίων, ώστε να απαλλαγούμε από αυτήν την εμπειρία, που τόσο μας πόνεσε στη χρονιά που φεύγει».

Για τα 200 χρόνια
Παράλληλα αναφέρει πως «για την πατρίδα μας είναι μια χρονιά ορόσημο. Γιατί, ακριβώς, συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Προετοιμάζαμε αυτήν τη χρονιά να τη γιορτάζαμε, αλλά η πανδημία μας στέρησε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν όσα είχαν προβλεφθεί. Εντούτοις, δεν παύει να είναι χρονιά που θα μπορέσουμε να στοχαστούμε πάνω στην Ιστορία μας, να γνωρίσουμε πρόσωπα και γεγονότα και, βεβαίως, βλέποντας το παρόν, να χαράξουμε την πορεία για το μέλλον του Γένους μας, της πατρίδας μας, του λαού μας».

Ελπίδα για κάτι αυθεντικό
Και καταλήγει ως εξής: «Κι έρχεται η Εκκλησία τούτη τη χρονιά που συνεορτάζει μαζί με όλους την Επέτειο αυτή των 200 χρόνων, αλλά, ταυτόχρονα, συναισθανόμαστε εμείς οι Επίσκοποι, και όλοι όσοι συγκροτούμε την Εκκλησία του Χριστού στην Ελλάδα, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, την ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Γιατί, πλέον, συνειδητοποιούμε ότι τα δεδομένα που προκύπτουν, μετά από την εμπειρία της πανδημίας, είναι αυτά που πρέπει να σταθούν αφορμή για αναστοχασμό, για να δούμε και να δώσουμε απαντήσεις στο βασικό, πάντοτε, ερώτημα: Τι είναι ο Άνθρωπος; Ποια είναι η Σχέση του Ανθρώπου με τον Θεό; Τι σημαίνει σήμερα η παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στον Ορθόδοξο Λαό μας; Πώς μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτό που αποζητά ο Λαός μας για Ελευθερία; Πώς μπορούμε να παραμείνουμε η Ενοποιός του Δύναμη; Πώς μπορούμε να δώσουμε αληθινή τροφή Ψυχής, που τόσο έχουν ανάγκη οι Άνθρωποι σήμερα; Και, ταυτόχρονα, να συμπαρασταθούμε στον καθένα που έχει την ανάγκη του Αδελφού του;
Να γιατί η χρονιά που ξεκινάει έχει, και μπορεί και πρέπει, την Ελπίδα για κάτι Καινούργιο, για κάτι Αυθεντικό και Αληθινό και αυτό, πλέον, θα μας δώσει την εμπειρία της αληθινής Ελευθερίας, που θα μας ανοίξει δρόμους Αλήθειας και Ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το