Τοπικά

Τρεις παιδικές χαρές στην Αλόννησο

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου που είναι και ο κύριος φορέας του έργου, οι παρεμβάσεις αναπλάσεων τριών υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Αλοννήσου, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται περί τα τέλη Νοεμβρίου. Ειδικότερα, το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 82.811,43 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Δήμο Αλοννήσου, αφορά στις παιδικές χαρές Αγίας Παρασκευής, Αστυνομίας και Βότση.
Αντικείμενο των εργασιών είναι:

– Μεταφορά και τοποθέτηση κρασπέδων.
– Κατασκευή νέων επιστρώσεων.
– Μεταφορά και τοποθέτηση νέων οργάνων.
– Κατασκευή κρήνης.
– Μεταφορά και τοποθέτηση καθιστικών.
– Μεταφορά και τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας εισόδου.
– Τοποθέτηση μεταλλικών μπαρών ασφαλείας στην είσοδο – έξοδο της παιδικής χαράς για τη μείωση της ταχύτητας εξόδου των παιδιών.
– Τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών για την απορροή των ομβρίων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλοννήσου βελτιώνουμε τρεις παιδικές χαρές μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου. Με την ολοκλήρωση των έργου της ανάπλασης αναδεικνύουμε τρεις νέους χώρους ψυχαγωγίας με όλα τα σύγχρονα μέσα. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε για χρήση στα μικρά παιδιά, καλαίσθητους χώρους με νέες και σύγχρονες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απόλυτα ασφαλής και θα αναβαθμίζουν σημαντικά την αισθητική των παιδικών χαρών στο νησί. Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και κατασκευάζεται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το