Τοπικά

Χρηματοδότηση 868.000,00 € στον Δήμο Σκοπέλου για έργο αγροτικής οδοποιίας

Χρηματοδοτήσεις ύψους 23.075.531,05 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας σε 29 Δήμους της χώρας, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνεται και ο Δήμος Σκοπέλου, με 868.000,00 € για το έργο της αφαλτόστρωσης του υφιστάμενου δρόμου Ελαιοτριβείο Αντωνίου – Κεραμωτό – Μάρκ – Χονδρογιώργη – Περιβολιού. Η χρηματοδότηση εντάσσεται στην Πρόσκληση IV του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, για τον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».
Η συγκεκριμένη Πρόσκληση έρχεται να απαντήσει στην πάγια ανάγκη για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και η ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.
Η υποβολή των προτάσεων που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η ένταξη των προτάσεων γίνεται με άμεση αξιολόγηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το