Τοπικά

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό στη ΜΕΘ Νοσοκομείου

 

 

Στους τρεις ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ άλλοι δέκα περίπου ασθενείς επίσης με κορωνοϊό νοσηλεύονται και στις δύο Παθολογικές Κλινικές.
Έξαρση του κορωνοϊού καταγράφεται τις τελευταίες μέρες με τους γιατρούς να συστήνουν τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ειδικά για αυτούς που είναι ηλικιωμένοι και εντάσσονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι εμφανής τόσο στον ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περίγυρο του καθενός, όπου οι περισσότεροι παραμένουν σπίτι για λίγες μέρες έχοντας συμπτώματα όπως πυρετό, συνάχι, πόνους στο σώμα, όσο και στο Νοσοκομείο με τις εισαγωγές ασθενών.
Οι γιατροί δεν ανησυχούν αλλά και δεν εφησυχάζουν. Κυρίως, όμως συστήνουν στον κόσμο να εμβολιαστεί. Και θεωρούν κρίσιμο το τρέχον διάστημα, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας που είναι το πιο ζωτικό χρονικά πεδίο για την επώαση του κορωνοϊού.
Πάντως στη ΜΕΘ η τελευταία φορά που νοσηλεύτηκε ασθενής με κορωνοϊό, ήταν πριν επτά μήνες. Τώρα ο κορωνοϊός παρουσιάζει ξανά έξαρση και στη ΜΕΘ νοσηλεύονται τρεις άνδρες ηλικίας μεταξύ 60-75 ετών οι οποίοι φέρονται να έχουν και υποκείμενα νοσήματα.
Η ΜΕΘ διαθέτει οκτώ κλίνες, και όπως τονίζεται από γιατρούς, προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. «Το σημαντικό είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος. Πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι επικαιροποιημένο και περιλαμβάνει τις τελευταίες μεταλλάξεις» ανέφερε ο εντατικολόγος γιατρός στη ΜΕΘ κ. Γιάννης Κόκορης ο οποίος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας.
Εκτός από τη ΜΕΘ, άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις δύο παθολογικές εκλογές σε δωμάτια με μονώσεις. Πάντως κλινική covid δεν έχει ανοίξει ξανά στο Νοσοκομείο.
Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ήταν ήδη εμβολιασμένοι, αλλά ως γνωστόν με την πάροδο του χρόνου η ανοσία από τα εμβόλια των προηγούμενων ετών έχει εξασθενήσει.
Οι γιατροί σημειώνουν πως πλέον υπάρχουν τα όπλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως είναι τα αντιικά φάρμακα, ενώ έχει συσσωρευτεί και ακόμη μεγαλύτερη ιατρική γνώση και εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.
Επίσης συστήνουν στους πολίτες να κάνουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και της γρίπης προσθέτοντας ακόμη ένα παράγοντα, το γεγονός πως οι συνθήκες στον νομό μετά τις θεομηνίες, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, οπότε οι κίνδυνοι αυξάνονται.
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και πρόσθεσε πως στην εποχή της πανδημίας ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και αυτό καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2020 που δεν υπήρχε το εμβόλιο και καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι, το ίδιο επαναλήφθηκε τον Νοέμβριο του 2021 που ήταν η έξαρση τα κρούσματα κυρίως στους ανεμβολίαστους, ενώ και πέρυσι τον ίδιο μήνα, υπήρξε μια αύξηση κρουσμάτων, σε πολύ πιο ήπιο βέβαια βαθμό. Εδώ και καιρό έχουμε περάσει στην ενδημική φάση της πανδημίας και κυριαρχούν υποστελέχη της μετάλλαξης όμικρον. Γενικά η κατάσταση είναι ήπια και τα περισσότερα πιο έντονα συμπτώματα εντοπίζονται στους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το