Ελλάδα

«Τρέχει» η έρευνα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» -Στο κάδρο της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 15 «αρχηγοί»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Η ακραία ομάδα αρνητών της πανδημίας που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό με την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία έχει μπει στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες το τελευταίο διάστημα ερευνούν εάν υπάρχει κεντρικός συντονισμός στη δράση τους.

Εάν δηλαδή προκύπτουν αδικήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, περί συγκρότησης, ένταξης σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια μεγάλης προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχεται εάν τελούνται ποινικά αδικήματα από τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Πάνω από 100 οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Αττική
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αρχικό στάδιο των ερευνών έχει επιβεβαιωθεί η δράση πάνω από 100 ατόμων στην Αττική που δηλώνουν «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ενώ σύντομα αναμένεται να ριχθεί φως στο εάν τα συγκεκριμένα άτομα έχουν σχέσεις με άλλες ομάδες που έχουν δράσει σε Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Εάν κατά τη διάρκεια των ερευνών επιβεβαιωθούν τέτοια στοιχεία, τότε οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την δράση των «Θεματοφυλάκων» θα έχουν την δυνατότητα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, συλλήψεων και κατ’ οίκων ερευνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι αυτήν την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετήσει ψηλά στη λίστα της τουλάχιστον 15 άτομα με αρχηγικό ρόλο στην ομάδα των «Θεματοφυλάκων» που στρατολογούν άτομα και καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές.

Να σημειωθεί πως στα περιστατικά που έχουν ερευνηθεί προκύπτει πως στις τάξεις των «Θεματοφυλάκων» ανήκουν και άτομα που έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες, αλλά και με τον Αρτέμη Σώρρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το