Τοπικά

Τραυματίστηκε υπάλληλος στην Καθαριότητα του Δήμου Σκοπέλου – ΔΑΣ ΟΤΑ: Αποδυναμωμένη η υπηρεσία

Τραυματισμός εργαζομένου του Δήμου Σκοπέλου, ευτυχώς ελαφρός, σημειώθηκε την Παρασκευή 11/6/2021 κατά τη μεταφόρτωση απορριμμάτων στην περιοχή της Γλώσσας, όταν αντικείμενο έφυγε και τον χτύπησε στο κεφάλι.
Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε για ακτινογραφία στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, από όπου και του δόθηκε διήμερη αναρρωτική.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ, “το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των “εργατικών ατυχημάτων” που συμβαίνουν με ανησυχητική συχνότητα στους Δήμους όλης της χώρας ως απόρροια της υποστελέχωσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς, που χτυπάει «κόκκινο». Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, είναι εμφανώς αποδυναμωμένη μετά από αποσπάσεις, απώλεια συναδέλφου και προστασία συναδέλφων λόγω λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να έχει ενισχυθεί και ενώ ήδη έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος.
Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας την αλληλεγγύη μας, απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή του Σ. Περίσση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της υπηρεσίας και την προστασία των εργαζομένων, καθώς και από τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το