Οικονομία

Τράπεζες: Τέρμα τα γκισέ – Τέλος οι συναλλαγές μέχρι 400 ευρώ στα ταμεία

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ τους για τους πελάτες λιανικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ταμεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking. Μάλιστα, η η Eurobank, με ανακοινώσεις της, αναφέρει ότι από το καλοκαίρι δεν γίνονται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

Από την πλευρά της και η Alpha Bank ενημερώνει τoυς πελάτες της ότι: «σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank».

Βέβαια, οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβάλουν χρεώσεις στους καταθετικούς λογαριασμούς, καθώς με Πράξη Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος αναλήψεις και καταθέσεις θεωρούνται βασικές τραπεζικές εργασίες και εξαιρούνται χρεώσεων, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το συγκινητικό ευχαριστώ της μητέρας της 21χρονης Έμμας μετά την καταδίκη του 27χρονου: «Γίνατε η φωνή μας»

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η μητέρα της 21χρονης Έμμας Καρυωτάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια και προσωρινή διακοπή στο Βόλος-Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση και προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό. Στο 94ο λεπτό, με το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο 26χρονος δράστης που σκότωσε τουρίστα – Γνωστός στις Αρχές από το 2016 με μια καταδίκη

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα έχει συνταράξει την Γαλλία, όταν ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος εξαπέλυσε…

3 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο συμβάν στη Βούλα: 76χρονη κατήγγειλε τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ

Μια 76χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μύηση στην καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία όρασης- Μαθητές 3ο Γυμνασίου Βόλου σε δράσεις ευαισθητοποίησης με «Μάγνητες Τυφλούς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ίσες ευκαιρίες μάθησης για ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή – Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενόψει αυριανής εκδήλωσης

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ζητεί τη συμμετοχή όλων στην εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο αύριο Δευτέρα 4…

3 Δεκεμβρίου 2023