Κόσμος

Τραγικό: Περιέφεραν δελφίνι για να βγάλουν selfies – Πέθανε από ασφυξία

delfini
Από ασφυξία πέθανε ένα νεαρό δελφίνι σε παραλία της Αργεντινής όταν οι λουόμενοι το περιέφεραν στη στεριά για να τραβήξουν selfies μαζί του.

Τεράστια πλήθη είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το μικρό ζώο στην παραλία Santa Teresita στην Αργεντινή, όταν ένας άνδρας το έβγαλε από τη θάλασσα.

Το άτυχο ζώο δεν άντεξε από την ζέστη και πέθανε από ασφυξία. Μάλιστα οι λουόμενοι συνέχισαν να το περιφέρουν ακόμη και μετά τον θάνατό του ενώ αργότερα το παράτησαν στην παραλία.

Το δελφίνι ανήκει στο είδος το franciscana και ζει κυρίως στα ανοιχτά των ακτών της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας. Θεωρείται ένα από τα «ευάλωτα» είδη καθώς υπάρχουν παγκοσμίως μόνο 30.000.

Το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αργεντινής εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση προ το κοινό, τονίζοντας πως το θηλαστικό αυτό είναι ευάλωτο, ελπίζοντας πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό.

«Η franciscana, όπως και άλλα είδη, δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ χρόνο έξω από το νερό, έχει πολύ λιπαρό δέρμα που προκαλεί θερμότητα και δεν μπορεί να μείνει για πολύ ώρα έξω από το νερό γιατί αφυδατώνεται και πεθαίνει» ανέφερε η ανακοίνωση. Είναι θεμελιώδες πως οι άνθρωποι πρέπει να σώζουν τέτοια ζώα, γιατί και το παραμικρό ζώο μετράει».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το