Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη συγγενής του Ερντογάν επειδή επέκρινε την κυβέρνηση

Ο κουνιάδος του αδελφού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουσταφά Ερντογάν, συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Τουρκία στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιάχια Μπιριντζί συνελήφθη στο σπίτι του στο Σκούταρη (Χρυσούπολη) της ασιατικής Κωνσταντινούπολης τη νύχτα της Πέμπτης 1 Ιουλίου. Μεταφέρθηκε στη διεύθυνση ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά του αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Η ανάρτηση με το «ένοχο» τραγούδι στα social media
Ο Γιαχιά Μπιριντζί ανήρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο τραγουδάει το “Reis” (Ηγεμόνας), ένα τραγούδι που αφιέρωσε στον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, και στη συνέχεια άρχισε να καταγγέλλει ότι, «δεν έχει απομείνει καμία τιμή στην πολιτική αυτής της χώρας. Αφήστε τους να έρθουν να με συλλάβουν αυτοί οι άτιμοι! Ας έρθουν να με πάρουν και θα τα πούμε. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Γιατί δεν με αγγίζουν; Επειδή θα γίνει έκρηξη… Δεν έχετε κανέναν Θεό εσείς, δεν έχετε κοράνι; Δεν είστε σε θέση να μας εκτελέσετε εσείς».

Όταν κάποιος χρήστης του έγραψε «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βάλει να έρθουν να σε συλλάβουν», ο Μπιριντζί απάντησε “ελπίζω να έρθει να με συλλάβει. Άλλωστε αυτό περιμένω, να με πάρουν. Γιατί όλοι δίπλα του είναι προδότες. Του έγραψα γράμμα δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Έχω έγγραφα στα χέρια μου εγώ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το