Κόσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να επαναφέρει την θανατική ποινή

Έτοιμος να επαναφέρει την θανατική ποινή εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση στην πόλη Ερεγλί. Μάλιστα τόνισε πως η κατάργησή της ήταν λάθος και ότι τον πειράζει που αναγκάζεται να ταΐζει στη φυλακή τους υπαίτιους για το πραξικόπημα του 2016.
«Κάναμε λάθος όταν καταργήσαμε την θανατική ποινή. Γιατί; Την νύχτα της 15ης Ιουλίου(του 2016 κατά την απόπειρα πραξικοπήματος) σκοτώθηκαν 251 συμπολίτες μας. Ακόμη και αν περάσουν την ζωή τους στη φυλακή, με πειράζει το γεγονός, ότι πρέπει να τους ταΐζουμε. Εάν σε σχέση με αυτό η Βουλή μας λάβει τέτοια απόφαση τότε θα την επικυρώσω», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την επαναφορά της εσχάτης των ποινών στη γειτονική χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι θα επαναφέρει την θανατική ποινή. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και τον Αύγουστο του 2018.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Φεβρουάριο ο Ερντογάν είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία της Αιγύπτου για την υιοθέτηση της θανατικής ποινής ως τιμωρία χαρακτηρίζοντας την εφαρμογή της ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Είχε επίσης δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία επαφή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμνπτέλ Φατάχ αλ Σίσι όσο «η χώρα δεν ανακοινώσει γενική αμνηστία».

Όσον αφορά την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία στις 15 Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Αν η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε θα το κάνουμε εμείς. Στην περίπτωση αυτή θα κάνω διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Ο τρομοκράτης πρέπει να τιμωρηθεί με τον πιο αυστηρό τρόπο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το