Τοπικά

Το Βελεστίνο τίμησε την 25η Μαρτίου

Με μία συμβολική εκδήλωση και βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων το Βελεστίνο τίμησε προχθές την 25η Μαρτίου, τους Ήρωες του ’21 στον ανδριάντα του προάγγελου της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Βελεστινλή.
Μπαίνοντας στο επετειακό έτος 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, στη γενέθλια γη του εθνομάρτυρα Ρήγα, επίσημοι, εκπρόσωποι συλλόγων και οι Αρχές της περιοχής απέτιναν ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας που πολέμησαν για την ελευθερία.
Είχε προηγηθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Χρήστο Σπαθή.
Ακολούθως, στον ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα π. Αθανάσιο Συρταδιώτη για να κατατεθούν στεφάνια από πλευράς Δήμου, Αστυνομίας, Στρατού και Πυροσβεστικής.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας κήρυξε κι επίσημα την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων, οι οποίες, όπως τόνισε, θα έχουν μεγάλο εύρος και θα είναι προσαρμοσμένες στα υγειονομικά δεδομένα.
Η σεμνή τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Πηγή: mousikovagoni.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το